VANLIGA FRÅGOR OM ATT ARBETA SOM

HYRSJUKSKÖTERSKA

Hyrsjuksköterska, konsultsjuksköterska, bemanningssjuksköterska, hyrsköterska eller vårdhjälte? Oavsett vilken titel du föredrar så är Bonliva bemanningsföretaget för dig som är intresserad av att arbeta som hyrsköterska på konsultbasis. Här svarar vi på vanliga frågor om livet som konsultsjuksköterska.

 


VAD INNEBÄR DET ATT JOBBA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA?

Att jobba som hyrsjuksköterska innebär att du jobbar på konsultbasis. Detta passar dig som söker variation i arbetslivet och som gärna kombinerar en fast anställning med att konsulta. På Bonliva tar vi hand om allt som sker runt ditt uppdrag, så du kan fokusera på det du är bra på. Kontakta oss för mer information om livet som hyrsköterska via Bonliva.

HUR FUNGERAR LIVET SOM KONSULTSJUKSKÖTERSKA VIA BONLIVA?

När du börjar jobba som konsultsjuksköterska behöver det inte betyda att du måste säga upp dig eller flytta någonstans för gott. Våra hyrsjuksköterskor jobbar på heltid som konsulter eller extra vid sidan av sin fasta tjänst och du kan välja att arbeta enstaka pass, deltid eller heltid. Du kanske vill jobba några semesterveckor vid sidan av ditt vanliga jobb, få ett kunskapsutbyte, testa att bo i en annan stad eller ta ett uppdrag tillsammans med din parhäst?

Oavsett hur du vill arbeta är det viktigaste att det passar just ditt livspussel, då vårt mål är att matcha dig med vårduppdrag som passar dina drivkrafter och önskemål. Läs den här artikeln för att se hur Elin upplever livet som konsultsjuksköterska.

HUR ÄR DET ATT ARBETA SOM HYRSKÖTERSKA VIA BONLIVA?

 

Vi är Sveriges ledande vårdbemanningsföretag och specialister på bemanning av sjuksköterskor. Vi har avtal med regioner, kommuner och privata verksamheter i hela Sverige samt Norge.

Som hyrsköterska hos oss kan du välja mellan att arbeta som löntagare eller underleverantör. Med oss får du alltid en fast kontaktperson som arbetar för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt före, under och efter ditt uppdrag. Du får ett team som tar hand om dig hela vägen och vi hjälper dig med allt det där som du normalt inte behöver tänka på. Vi sköter det praktiska kring ditt uppdrag, som att se över boende och resor, avtal, utbetalningar för ditt arbete, försäkringar och introduktioner. Vi finns alltid här om något oväntat skulle hända, om du vill hitta en bättre balans mellan arbetsliv och privatliv eller om du bara behöver ett lyssnande öra.

 

VÅRA HYRSJUKSKÖTERSKOR FÅR:

 • Marknadsmässig ersättning som speglar din kompetens och uppdragets karaktär
 • Vi betalar ut din lön veckovis. Läs mer om en hyrsjuksköterskas lön i den här artikeln.
 • Kollektivavtalsliknande lösningar samt försäkring under uppdrag
 • Unika förmåner och rabatter
 • Fortbildning och kompetensutveckling för konsulter som arbetar med kontinuitet

INOM VILKA OMRÅDEN KAN JAG JOBBA SOM KONSULTSJUKSKÖTERSKA?

 

På Bonliva finns det möjligheter att jobba som konsultsjuksköterska inom följande områden:

 • Kommun & primärvård:
  • För legitimerade sjuksköterskor och distriktssköterskor med erfarenhet av hemsjukvård, särskilt boende, avancerad hemsjukvård samt inom primärvård
  • För specialistsjuksköterskor med specialistkompetens, ex. barnsjuksköterskor, barnmorskor och diabetessjuksköterskor
  • För skolsköterskor inom elevhälsan
 • Medicin:
  • För legitimerade sjuksköterskor inom medicin, kirurgi, akutsjukvård och ortopedi där avdelningar som stroke, hematologi, lungmedicin, AVA, geriatrik, kardiologi/HIA, gastro och infektion ingår
  • För specialistutbildade sjuksköterskor inom anestesi, IVA, operation, barn/neonatal, barnmorskor
 • Psykiatri:
  • För specialistsjuksköterskor inom psykiatri
  • För legitimerade sjuksköterskor med erfarenhet av psykiatrisk vård
 • Radiologi:
  • För röntgensjuksköterskor inom slätröntgen, CT, MR, PCI, angio, mammografi samt ultraljud
 • Oftalmologi:
  • För ögonsjuksköterskor för mottagningsarbete och operationsassistans
  • För ortoptister för skelnings- och barnverksamhet

VILKA KVALIFIKATIONER KRÄVS FÖR ATT ARBETA SOM HYRSJUKSKÖTERSKA?

 

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att arbeta som hyrsjuksköterska, men du behöver dock minst 2 års erfarenhet av sjuksköterskeyrket. Ibland kan det skilja sig något beroende på specialitet/område men oavsett din erfarenhetsbas så anpassar vi vårduppdraget för dig.

För oss är det viktigt att våra konsulter trivs i en arbetsledande roll och har ett gott bemötande, en positiv grundinställning och god samarbetsförmåga. Vi har höga förväntningar och krav på vilka vårdkonsulter som arbetar tillsammans med oss, och vi kan garantera att vi jobbar engagerat och fokuserat för att samla de mest pålitliga kollegorna i branschen. Tillsammans är vi övertygade om att vi ska utvecklas, ge kraft och tillsammans bidra till bättre liv.

 

HUR MAN KONSULTSJUKSKÖTERSKA?

Om du är intresserad av att bli konsultsjuksköterska är du välkommen att kontakta oss. Fyll i intresseanmälan nedan så kontaktar någon av våra bemanningsansvariga dig inom kort. Vi finns även bara ett knapptryck bort och du alltid ringa in till oss eller direkt till en av våra nischade bemanningsansvariga om du har några frågor eller funderingar. Kontakta oss här

 

ÄR DU NY SOM HYRSJUKSKÖTERSKA?

Om du inte har jobbat som hyrsjuksköterska tidigare hjälper vi dig med det som behövs för att komma igång. Börja med att göra en intresseanmälan nedan eller maila oss på info@bonliva.se om det är något du undrar över, så tar vi det därifrån.

 

VARFÖR BONLIVA?

 

VI GÖR DET ENKELT FÖR DIG SOM KONSULTSJUKSKÖTERSKA

När du arbetar som hyrsjuksköterska via oss på Bonliva kan du alltid räkna med att vi förser dig med det du behöver i samband med ditt uppdrag och vi hjälper dig såklart med allt det praktiska som rör ditt uppdrag, till exempel resor och boende. Syftet är att det ska vara enkelt för dig som konsultsjuksköterska att ha Bonliva som arbetsgivare, så att du kan lägga all din kraft på att göra ett bra arbete hos våra uppdragsgivare.

 

VI TAR ANSVAR FÖR VÅRA KONSULTER

Vi är måna om våra anställda hyrsjuksköterskor och deras arbetssituation. Vi vet hur arbetsprestationen påverkas av trivseln och måendet, så därför förstår vi hur viktigt det är att våra konsultsjuksköterskor har en god arbetssituation. Därför tar vi ansvar för allt det praktiska runt ditt uppdrag så att du kan fokusera på ditt arbete och välmående under tiden du är konsult hos oss.

Intresseanmälan

MER OM LIVET SOM BEMANNINGSSJUKSKÖTERSKA