fbpx

Hyrsjuksköterska - Lön: Så här ser lönen ut

Vad tjänar en hyrsjuksköterska?

En bemanningssjuksköterskas / hyrsjuksköterskas lön varierar mycket beroende på uppdragsplats och tid på året. Nationellt ligger en genomsnittlig lön för hyrsjuksköterska på 331 kr i timmen eller 52 960 kr i månaden (inklusive semesterersättning). Här kan du läsa mer om vanliga frågor som rör en hyrsjuksköterskas lön.

Vad avgör en bemanningssjuksköterskas / hyrsjuksköterskas lön?

För dig som konsultar som hyrsjuksköterska / bemanningssjuksköterska anpassas din lön efter dina arbetslivserfarenheter, kompetens och utbildning. Ersättningen kan även variera utifrån uppdragets placering.

Vanliga faktorer som styr en bemanningssjuksköterskas lön:

  • Vilken arbetsplats du arbetar på
  • Din arbetsbelastning
  • Dina arbetsuppgifter
  • Din geografiska placering

Är du nyfiken på livet som hyrsjuksköterska? Här kan du läsa mer om hur det fungerar att jobba som hyrsjuksköterska via Bonliva eller kontakta oss gärna om du vill veta hur dina möjligheter ser ut.

Har jag rätt till sjuklön som bemanningssjuksköterska?

Jobbar du som bemanningssjuksköterska via Bonliva får du sjuklön enligt lag. När du är sjuk måste du dock sjukanmäla dig till din HR- och bemanningsansvariga direkt när du blir sjuk för att ha rätt till sjuklön. Fullständiga rutiner hittar du i handboken som du får inför uppdragets början.

Varför skiljer sig ersättningarna i olika delar av landet?

Väljer du att jobba som konsult kan ersättningen variera beroende på vilken vårdgivare du jobbar hos. Detta grundar sig i att vi har olika avtal med olika kunder på olika ställen i landet. Till skillnad från vissa branschkollegor har vi medvetet valt att inte ha en fast ersättning som gäller för hela landet, då vi anser att du ska ha en högre lön i verksamheter där våra priser är högre.

Mer information om bemanningssjuksköterska-lön

Din lön som hyrsjuksköterska / bemanningssjuksköterska är marknadsmässig och konkurrenskraftig. När du arbetar som konsult via Bonliva väljer du om du vill ha lön eller om du vill fakturera via eget bolag. Tveka inte på att kontakta oss för mer information om vad du har för möjligheter hos oss.

Hitta lediga uppdrag

Hitta ditt nästa uppdrag via oss på Bonliva idag!

Se lediga uppdrag