Månadens konsult i september: “Att gå i pension känns helt rätt, man ska hinna njuta av livet och inte bara jobba"

Publicerad
15/9/2022
Skriven av
Jaana Salla

Varje månad delar Bonliva ut priset Månadens konsult till vårdkonsulter som gjort särskilt goda insatser inom vård, omsorg och skola. Utmärkelsen för september har tilldelats den välförtjänta specialistsjuksköterskan Jörgen Gamroth. Under intervjun får vi veta vad som gör yrket så speciellt, hur det är att arbeta som konsult och om vad som väntar i livet som snart pensionär.

Jörgen har dedikerat nära fyra decennier till sitt arbete som sjuksköterska, och som för många inom vården är det att få hjälpa människor som driver honom.

– Jag blev färdig sjuksköterska 1986, så det blir 37 år, och började arbeta inom sjukvården för att jag gillar att jobba med människor. För mig är det bästa med yrket att jag får göra skillnad i människors liv, i gengäld får jag så mycket tillbaka av patienter och anhöriga. Det känns viktigt och meningsfullt. Jag har specialiserat mig inom intensivvård för att det händer så mycket hela tiden, det är tekniskt krävande, kräver snabba beslut och jag får många gånger jobba självständigt. Sen har även arbetsmarknaden varit en viktig del för mig, eftersom jag är utbildad inom både intensivvård, anestesi och forskning har jag kunnat jobba över hela världen och i olika roller, berättar Jörgen.

Att arbeta som konsult ger mig mer frihet för det är jag som bestämmer när jag ska jobba och när jag vill vara ledig

Jörgen värdesätter att få kunna välja när han ska vara ledig och ser att konsultrollen både bidrar till en bättre ekonomi och höjer kompetensen.

– Att arbeta som konsult ger mig mer frihet för det är jag som bestämmer när jag ska jobba och när jag vill vara ledig, till skillnad mot att vara fast anställd där det är arbetsgivaren som bestämmer. Det är även bättre betalt vilket gör att jag kan vara ledig mera. Som konsult får jag även mera erfarenheter både på gott och ont eftersom jag byter arbetsplats, träffar nya kollegor samt får lära mig nya saker. Jag har arbetat med andra bemanningsbolag tidigare men har aldrig fått så mycket stöd och positiv feedback som jag fått från Bonliva. För mig är Bonliva den bästa arbetsgivaren jag har haft, säger Jörgen.

Nu väntar en härlig tid som pensionär och Jörgen vet exakt vad som väntar i det nya kapitlet.

– Att gå i pension känns helt rätt, man ska hinna njuta av livet och inte bara jobba. Nu ska jag vara ledig och göra saker som är roliga. Jag ska spela golf, träna och umgås med vänner och släkt. Men jag håller alltid en dörr öppen för jobb om det dyker upp något intressant, avslutar Jörgen.

Ett stort tack för det samarbete vi har fått haft, nu väntar en välförtjänt pension för de 37 år du tjänstgjort inom vården!

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!