fbpx

Månadens konsult, juni: “Att arbeta som konsult underlättar vardagen, speciellt för mig som ensamstående mamma.”

Månadens konsult | Bemanningsjuksköterska | Psykiatri

Varje dag stöttar hundratals konsulter verksamheter runt om i hela landet. För att uppmärksamma deras hjälteinsatser delar Bonliva ut utmärkelsen Månadens konsult, ett pris till konsulter som gjort särskilt goda insatser inom vård, omsorg och skola. Utmärkelsen för juni har tilldelats sjuksköterskan Louise Lantz.

Louise hittade rätt riktning inom sjukvården tidigt i karriären och har alltid sökt nya erfarenheter som sjuksköterska.

– Direkt när jag blev klar med mina studier i Stockholm 1991 flyttade jag tillbaka till min hemkommun i Sala och började arbeta inom äldrevården. Efter några år flyttade jag tillbaka till Stockholm för att fortsätta arbeta med äldre men tog även mitt första jobb inom psykiatrin, och det kändes helt rätt för mig. Sen dess har jag arbetat inom olika områden som barn- och ungdomspsykiatrin, akutmottagningar, specialistvården och rättspsykiatrin. All psykiatri är intressant tycker jag, och eftersom jag arbetat inom flera områden har jag fått en ganska bred kompetens, säger Louise.

Det bästa med att arbeta som sjuksköterska och konsult är att det är så varierande och ingen dag är den andra lik, det är som att få gästspela på olika ställen.

Att arbeta som konsult har funnits i periferin under lång tid, men att ta det där steget kändes skrämmande. Idag känns beslutet att arbeta på konsultbasis helt rätt.

– Jag har mött på många kollegor som arbetat som konsult på sidan av och det har såklart gjort mig nyfiken. Jag vågade först inte riktigt testa men när jag väl tog steget med Bonliva gick det väldigt bra. Vi började först med några enstaka pass förra året eftersom jag hade skadat knät, men nu i april började jag med fler och längre uppdrag. Jag känner att samarbetet med Bonliva har fungerat klockrent från dag ett och det passar mig perfekt. Det är verkligen snabb kommunikation och inget krångel någonstans, och jag har aldrig haft anledning att se mig om någon annanstans. Jag känner mig fortfarande som en nybörjare i den här konsultrollen utforskar vilka möjligheter som finns, säger Louise.

Utmärkelsen kom som en överraskning för Louise, och hon berättar att drivkraften kommer från alla de positiva möten hon dagligen får med människor.

– Jag blev så oerhört glad och förvånad när jag fick veta att jag blivit nominerad. Jag gör bara så gott jag kan på verksamheterna jag är på, och känner att det är lätt att göra ett bra jobb när alla jag träffar är så schysta mot en. Det bästa med att arbeta som sjuksköterska och konsult är att det är så varierande och ingen dag är den andra lik, det är som att få gästspela på olika ställen. Jag tycker så mycket om att få träffa massa härliga människor, säger Louise.

Det har inte alltid varit enkelt att få ihop livspusslet som ensamstående förälder. Många inom vården känner igen sig i när pass varannan helg varvas med kvällar och det saknas flexibilitet i schemat.

– Att arbeta som konsult underlättar vardagen, speciellt för mig som ensamstående mamma. Det har varit tufft att behöva vara beroende av andra när man ska ordna med det praktiska i livet, som med barnpassning under helger och kvällar när jag varit tvungen att arbeta. Jag minns tillbaka till en arbetsplats där jag frågade min chef om vi kunde anpassa schemat för att passa vardagen, men det gick absolut inte. Idag mår jag istället så mycket bättre när jag kan få bestämma själv när jag vill jobba eller inte, för mig är det verkligen jätteviktigt att kunna få påverka mitt privatliv på det sättet. Jag önskar att jag hade känt till bemanning tidigare, då hade livet kunnat sett annorlunda ut. Min son är idag femton och när han flyttar då vill jag se mer av världen, och kan exempelvis tänka mig flytta till Norge nu när jag vet att möjligheten finns, avslutar Louise.

 

 

Text och foto: Jaana Salla


 

Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska, eller arbetar du inom en annan yrkeskategori och vill spika ditt höstuppdrag redan nu? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.