fbpx

Frågestund: Hur fungerar det med resor och boende?

Frågestund | Resor och boende

På vår Instagram har vi en återkommande frågestund där vi ber alla våra följare ställa frågor till oss. Temat för denna frågestund var resor och boende, och vi fick in många bra frågor. 

Kostar det för mig att få boende från er under mitt uppdrag?

Det är du och din kontaktperson som tillsammans kommer överens om vad som ska ingå i ditt uppdragsavtal, som vid bekostande av resor och boende.

Vad påverkar förmånsbeskattningen på mitt boende genom er?

Förmånsbeskattningen beräknas utifrån invånare på orten och storleken på bostaden. Schablonvärden är framtagna årligen av Skatteverket.

Hur nära arbetet kan jag få bo?

Beroende på ort och utbud kan boendet ligga närmare eller lite längre ifrån arbetsplatsen. Vi gör alltid vårt bästa för att ge dig ett så trivsamt och bekvämt boende som möjligt.

Får jag ta med mina husdjur?

Även om vi skulle vilja garantera att de fyrbenta vännerna får följa med så beror detta helt på utbudet på orten. Det går dock alltid bra att önska sig att ta med djur, och vi kommer att göra vårt bästa!

Kan jag skriva mig på den nya adressen?

Det kan vara möjligt, men beror helt på förstahandshyresgästen/ägaren till boendet. Om det inte går tipsar vi att man ber någon vän eller anhörig ta hand om posten under tiden man bor på annan plats.

Kan jag få hjälp med tips på boenden eller bra resvägar, även om jag själv ska betala och boka detta?

Självklart! För tips och råd kring boende och resor till ditt uppdrag får du gärna vända dig till din kontaktperson i första hand, vi tar därefter över ärendet och hjälper dig så gott vi kan!

Finns det några namn och telefonlistor på boenden att kolla upp inför uppdra? 

Svar: Vi har tyvärr inte möjlighet att dela någon mer information kring bostäder och samarbetsavtal än det som finns officiellt i vårt förmånsprogramBonliva Benefits. Detta då många avtal är knutna till att bokas direkt från oss på boendeavdelningen samt på grund av GDPR för de privata värdarna. Däremot undersöker vi gärna utbud och tillgänglighet för just din uppdragsperiod, och presenterar dig en sammanställning med de alternativ vi har hos oss! 

Har ni inga rabatter man kan få som knutna till Bonliva men underkonsult? 

Vi har massor av rabatter och erbjudanden som vi valt att kalla Bonliva Benefits, och gäller för alla som samarbetar med Bonliva. Du kan få rabatter på allt från återhämtning på hotell eller varför inte glamping, till magasin och tjänster.Läs mer här! 

Vill ni hyra min bostad under tiden jag arbetar på annan ort?

Vi bemannar i hela landet och tar alltid tacksamt emot tips på boende! Har du en bostad som du vill hyra ut får du gärna fylla i detta formulär, så kommer vi att ta kontakt med dig när vi får in ett matchande behov för ditt önskemål: Klicka här för att hyra ut din bostad!

 

 

Text: Jaana Salla


 

Är du intresserad av att jobba som konsult, eller vill du se vilka uppdrag som finns tillgängliga idag? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.