fbpx

Månadens konsult, april: “Jag fick rekommenderat sjuksköterskeyrket då det fanns bättre möjligheter och framförallt verkade mer givande"

Månadens konsult | Bemanningssjuksköterska | Akutvård

Varje månad delar Bonliva ut priset Månadens konsult till vårdkonsulter som gjort särskilt goda insatser inom vård, omsorg och skola. Utmärkelsen för april har tilldelats sjuksköterskan och vårdhjälten Henrik Blom. 

Vart Henrik än går så blir han uppskattad av både patienter, kollegor och enhetschefer som vill ha honom tillbaka. Han gör jobbet med det största leendet och arbetar varje pass med samma höga energi som aldrig tycks försvinna.

Henriks vårdkarriär startade för strax över tre år sedan och via en kontakt ändrade han inriktning i sista stund.

– Jag har nu varit sjuksköterska i snart tre och ett halvt år. Det har egentligen aldrig varit en självklarhet att bli sjuksköterska, utan från början ville jag bli fysioterapeut och hålla på mer inom idrott och träning. Men sen i sista sekund fick jag rekommenderat av en tidigare fysioterapeut att det yrket inte riktigt matchade mina mål och vad jag ville göra. Jag fick rekommenderat sjuksköterskeyrket då det fanns bättre möjligheter och framförallt verkade mer givande, berättar Henrik.

Det som ger mig kraft till mitt arbete är att jag endast tar uppdrag som jag genuint är intresserad av och där jag känner att jag kan bedriva en vård jag kan stå för.

En röd tråd i Henrik liv är att han gärna testar nya yrkesområden och platser. Under sina år har han hunnit utveckla flera kompetenser när han rest under uppdrag som konsult.

– Efter mitt första år som nyexaminerad så kände jag att det var dags att pröva på något nytt. Då blev det några turer i Norge som konsult eftersom man fick hjälp med allt från norskt autorisasjon till boende och jobb, det kändes som det bästa alternativet. Jag har haft uppdrag i bland annat Bodö där jag först jobbade på en ortopedisk avdelning, sedan på en kardiolog/thorax- och urologiavdelning, samt körde lite extra på deras infektion- och hematologiavdelning. Men sen dess har jag framförallt jobbat på en traumaavdelning med inriktning akut kirurgi och ortopedi i Stockholm på Nya Karolinska Solna, säger Henrik.

Henrik väljer bara uppdrag som han känner starkt för och har alltid ett stöd från vänner och familj.

– Det som ger mig kraft till mitt arbete är att jag endast tar uppdrag som jag genuint är intresserad av och där jag känner att jag kan bedriva en vård som jag kan stå för. Sen har jag även min familj och vänner som stöttar och motiverar mig till 110%, och som är en otroligt stor del av mitt liv och en viktig del i att jag orkar jobba så som jag gör just nu, säger Henrik.

Henrik har samarbetat med Bonliva i drygt ett år och värdesätter det bemötande han fått av sina kontaktpersoner.

– Jag blev kontaktad av Maja för ungefär ett år sedan. Då var jag redan kontrakterad med ett annat konsultbolag, men hade då redan hört väldigt gott om Bonliva via några svenska kollegor i Norge som arbetade för er. Valet att gå över till Bonliva kändes då väldigt naturligt då jag hade en väldigt fin och rak kontakt med min dåvarande kontaktperson Maja. Det som gjort att jag stannat och skrivit på nya kontrakt med Bonliva är att det faktiskt händer saker. Jag behöver inte tjata på mina kontaktpersoner för att saker ska ske, vilket ibland har krävts på andra konsultbolag. Där tycker jag Maja och nu Lisa har varit väldigt kompetenta och lösningsorienterade att faktiskt ordna så att allting funkar, säger Henrik.

 

 

Text: Jaana Salla
Foto: Privat


 

Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska ,  bemanningsläkare  eller vill du se vilka uppdrag som finns tillgängliga idag? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.