fbpx

Månadens konsult, mars "Till de som aldrig arbetat som konsulter innan vill jag säga: testa!"

 

Månadens konsult är ett pris som delas ut till konsulter från Bonliva som gjort en särskilt god insats inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för mars tilldelas undersköterskan Patrick.

Patrick, undersköterska. Foto: privat

“Oavsett vilket uppdrag Patrick tar sig an finns det alltid en tydlig röd tråd och det är maximal kundnöjdhet. Han är oerhört flexibel med vilka uppdrag han tar sig an och han är dessutom aldrig rädd för att gå in i något nytt och främmande. Det är oerhört givande för både oss och Patrick att ständigt få positiv feedback från kunderna gällande hans insatser och vi är mycket stolta över att han bär Bonliva-flagg, håller huvudet högt och samtidigt gör en gedigen insats för att förändra ett redan ansträngt läge inom vården. Tack Patrick, du är en stjärna!” så lät nomineringen till månadens utmärkelse.

“Tusen tack! Jag blev väldigt överraskad av vinsten och förstod inte först vad det hela handlade om. Det betyder jättemycket att få denna uppskattningen från Bonliva. Jag älskar mitt jobb just nu, det är väldigt varierande och ibland kan man jobba på de mest märkliga platser och träffa på så härliga människor där man minst anar det. Helt fantastiskt!” säger en tagen Patrick.

Träning och ett positivt mindset är något som Patrick brinner för. Det senaste året har han fokuserat mycket på att hålla sin egen, och sin omgivnings hälsa god, något som inte varit helt enkelt på grund av de rådande omständigheterna.

“Det senaste året har varit allt annat än vanligt. Just nu arbetar jag till exempel med covid-provtagning, vilket har varit en stor omställning från den ”vanliga” sjukvården. Min roll är Covid-coordinator där jag är en förlängning av Folkhälsomyndigheten, rådgivare, psykolog och Covidtestare allt i ett. Fördelen med att komma in som konsult är att man gör en punktinsats. Det är mycket uppskattat att man kommer med bred kunskap och positiv anda.” berättar Patrick.

Nu när det är jobbigt för alla att hålla huvudet högt, är det extra viktigt att vara fokuserad på sitt mål

Att kunna kombinera yrket som undersköterska och kärleken till välmående och träning är något som genomsyrat hela Patricks karriär, och som också gjort att han påverkat så många personers vardag.

“Min resa till här jag är idag har varit lång. Allt startade på Idrottsgymnasiet och fortsatte via andra idrottsinriktade utbildningar. Av en slump halkade jag in i Tre Kronor, svenska Friidrottsförbundet och US Track & Fields. En landslagsläkare frågade mig 2011 om jag kunde tänka mig att börja arbeta på hans kirurgavdelning och resten är historia. Idag arbetar jag förutom inom vården även som sportagent.” säger Patrick.

Som konsult har Patrick fått mer frihet och kan kombinera sin roll som sportagent tillsammans med vårdyrket enklare.

“Till de som aldrig arbetat som konsulter innan vill jag säga: testa! Ta kontroll över ditt eget liv och arbeta när du kan och vill. Att jobba som undersköterska inom bemanning innebär arbete på dina villkor. Det är en frihet på ett nytt plan och jag älskar att få vara ”egen” under ansvar. För ett par år sedan blev jag kontaktad av Caroline Hassel och fick ett väldigt proffsigt intryck på en gång, så det fanns inget att fundera på. Jag gav mig in i matchen och idag arbetar jag närmst med Bonlivas Luisa och Anders, de är suveräna. Lätta att nå och vid minsta tveksamhet finns de där att bolla med. Två underbara människor att ha som backup!Man är aldrig ensam ute på fältet” berättar han.

När vardagen inte präglas av idrott eller livet som undersköterska arbetar Patrick mycket med att utveckla sig själv som människa.

“Just nu studerar jag juridik vid Nackademin och givetvis tränar jag regelbundet, det har alltid varit viktigt för mig. Att resa och laga mat är några hobbys jag också har, och nu när det är jobbigt för alla att hålla huvudet högt, är det extra viktigt att vara fokuserad på sitt mål” avslutar Patrick.

 

Text & Intervju: Isabelle Brandt


Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterskabemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola?

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.