Undersköterska lön

Publicerad
27/9/2024
Skriven av
Bonliva

Hur mycket tjänar en undersköterska?

Inom kommun och region tjänar undersköterskor en lön på i snitt cirka 29 100 kronor per månad och de som tjänar mest har en lön på upp mot 33 000 kronor som fast anställda. För den som är villig att tänka om och utforska nya vägar, finns möjligheten att kliva ur den traditionella ramen. Genom att arbeta som konsult via ett bemanningsföretag kan du inte bara höja din inkomst, utan också skapa en vardag med större flexibilitet och möjlighet att själv välja dina uppdrag.

Hur bestäms lönen?

Din lön som undersköterska bestäms av flera viktiga faktorer. Utöver det grundläggande kollektivavtalet sätts lönen efter vad du kan tillföra på arbetsplatsen när det kommer till tidigare erfarenhet, utbildning och eventuellt ledarskap.

 

Lönesättningen varierar också beroende på var i landet du arbetar. Vi har sett till att ersättningen är högre i områden med högefterfrågan. Många av våra branschkollegor erbjuder samma lön, oavsett hur avtalet med vårdgivaren ser ut. Det gör inte vi; vi säkerställer att din lön speglar marknadens behov – ju större behov, desto mer tjänar du.

Här är de faktorer som spelar in i din lönesättning:

  • Ansvar och ledarskap
  • Din specifika kompetens
  • Din utbildningsnivå
  • Din tidigare erfarenhet
  • Din geografiska placering

Vi ser till att vad du tjänar som undersköterska speglar det värde du tillför, oavsett var du befinner dig i din karriär.

Sjuklön

Som konsult är du berättigad till sjuklön på samma villkor som en fast anställd. För att säkerställa att du får ersättning för hela sjukperioden är det viktigt att du sjukanmäler dig direkt.

När du börjar som konsult hos oss på Bonliva ser vi till att du är informerad om dina rättigheter vid sjukdom genom en omfattande introduktion. Om något är oklart eller om du behöver hjälp, finns din kontaktperson alltid tillgänglig för att svara på dina frågor eller ge dig det stöd du behöver.

Ta kontroll över din karriär som konsult

Att arbeta som konsult innebär mer än att du kan få högre lön som undersköterska– det handlar om att kunna skapa ett yrkesliv som verkligen speglar dina ambitioner och livsdrömmar. Som konsult bestämmer du över din tid, din arbetsdag och dina uppdrag, vilket ger dig en frihet som få andra arbetsformer kan erbjuda.

Genom att välja konsultvägen får du:

  • Möjlighet till högre inkomst
  • Friheten att styra din arbetsdag och ditt schema
  • Chansen att prova på olika arbetsmiljöer och uppdrag
  • Kontinuerlig  utveckling och utbildning för att hålla dig uppdaterad i din profession
  • Större inflytande över din karriär och arbetsliv

Konsultlivet ger dig verktygen att forma en yrkesbana som verkligen är din egen.

 

Lediga uppdrag

Bonliva ger dig som jobbar som undersköterska en ständig ström av nya spännande möjligheter. Är du redo för ditt nästa stora steg? Vi finns här för att göra det verkligt. Ta kontroll över din karriär –ett samtal är allt som krävs för att vi ska hjälpa dig att nå dina mål.

Se lediga uppdrag

 

Lönestatistiken är hämtad från följande källor:

  • Vårdförbundet
  • SKR
  • Saco
  • SCB
  • Ratsit

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!