Radiolog lön

Publicerad
18/9/2024
Skriven av
Bonliva

Hur mycket tjänar en radiolog / röntgenläkare?

En radiolog har en lön på cirka 86 500 kronor i månaden i genomsnitt. Om du är öppen för konsultuppdrag genom bemanningsföretag, finns det chans att boosta din lön ytterligare, tack vare den ökade efterfrågan i branschen.

Faktorer som bestämmer din lön

Som röntgenläkare formas din lön av flera faktorer, där kollektivavtalet sätter grunden men där din personliga resa påverkar utfallet. Regionerna tillämpar en individuell lönesättning som tar hänsyn till din utbildningsbakgrund, tidigare erfarenheter, specialistkompetenser och eventuellt ledarskap.

Marknadens efterfrågan varierar över landet. Därför har vi olika avtal beroende på region och vårdgivare. Där behoven är störst, är även ersättningen högre. Till skillnad från många andra i branschen speglar vi detta direkt i din lön – högre efterfrågan betyder mer i lönekuvertet.

För att du ständigt ska kunna utvecklas och bli mer värdefull på arbetsmarknaden, erbjuder vi kontinuerlig kompetensutveckling.Faktorerna som påverkar din lön som läkare inom radiologi är därmed:

  • Ansvar för personal och ledarskap
  • Din specifika kompetens
  • Din utbildningsnivå 
  • Din erfarenhet
  • Din geografiska placering

Vi ser till att din ersättning speglar det värde du tillför, oavsett var du befinner dig i karriären.

Sjuklön

Som konsult har du samma rätt till sjuklön som en fastanställd. För att säkerställa att du får din sjuklön, är det viktigt att du rapporterar din sjukdom direkt när den inträffar – sena anmälningar innebär att ingen lön betalas ut för den aktuella perioden.

I samband med att du börjar på Bonliva får du all nödvändig information om hur du ska agera vid sjukdom. Om något är oklart, finns alltid din kontaktperson tillgänglig för att ge dig ytterligare stöd och vägledning.

Fördelar med konsultlivet

Att arbeta som radiolog ger dig inte bara en högre lön utan även en rad andra fördelar som kan ge din karriär en helt ny dynamik. Genom konsultrollen får du chansen att forma din egen arbetsvardag med större flexibilitet och frihet.

Som konsult öppnas dörrarna till:

  • En högre lön
  • Frihet att forma ditt arbete
  • Möjligheten att variera dina uppdrag
  • Kontinuerlig utveckling av din kompetens
  • Större inflytande över ditt arbetsliv och din karriär

Denna väg ger dig inte bara en ekonomisk fördel, utan också verktygen att utvecklas och växa i yrkeslivet på ett sätt som passar just dig.

Lediga uppdrag

Hos Bonliva finns möjligheten att kontinuerligt upptäcka nya uppdrag och jobb inom radiologi. Hör gärna av dig om du är nyfiken på hur vi kan matcha dig med ditt drömuppdrag – vi är redo att hjälpa dig att hitta rätt väg för din karriär.

Se lediga uppdrag

 

Lönestatistiken är hämtad från följande källor:

  • Vårdförbundet
  • SKR
  • Saco
  • SCB
  • Ratsit

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!