Månadens konsult i september: “Det är teamarbetet runt en svårt sjuk patient och att yrket innebär ett livslångt lärande som gör det så givande”

Publicerad
10/9/2024
Skriven av
Bonliva

Varje månad delar Bonliva ut priset Månadens konsult till vårdkonsulter som gjort särskilt goda insatser inom vård och omsorg. I september har utmärkelsen tilldelats anestesiologen Anders Mäkk, som med sin långa erfarenhet och sitt engagemang representerar det bästa inom svensk sjukvård.

En livslång dedikation till sjukvården

Anders började sin medicinska resa efter gymnasiet då han arbetade på en akutmottagning i Västerås. “Jag trivdes så bra att jag valde läkarlinjen i stället för teknisk fysik, som jag först hade tänkt,” berättar Anders. Efter att ha avslutat sin AT året 1996, har han sedan 1998 arbetat inom anestesi och intensivvård.


När Anders får frågan om det bästa med sitt yrke, lyser hans passion igenom. “Det är teamarbetet runt en svårt sjuk patient och att yrket innebär ett livslångt lärande som gör det så givande,” säger han. För Anders är möjligheten att ständigt utvecklas och lära sig nya saker en drivkraft i hans karriär.

“Prova på att arbeta som konsult! Jag tror inte du blir besviken.”


Steget in i konsultvärlden

Anders beslut att bli konsult var drivet av en önskan att se nya horisonter. “Jag ville bredda mina vyer. Man lär sig alltid något nytt när man kommer till en ny arbetsplats och dessutom får man fler trevliga arbetskamrater,” förklarar han. Konsultrollen har gett honom ökad variation och arbetsglädje, något som han värderar högt.


Till de som funderar på en karriär som konsult ger Anders ett entusiastiskt råd: “Prova på att arbeta som konsult! Jag tror inte du blir besviken.” Hans erfarenheter som konsult har varit övervägande positiva och han uppmuntrar andra att ta steget.


Bonliva är stolta över att ha Anders i vårt team och ser fram emot att fortsätta stötta honom och alla våra konsulter i deras strävan att förbättra svensk sjukvård och ge en jämlik vård till alla.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!