Månadens konsult i juli: "Att arbeta som konsult gör att jag kan se nya platser i vårt vackra land"

Publicerad
9/7/2024
Skriven av
Jaana Salla

Varje månad uppmärksammar Bonliva en vårdkonsult som utmärkt sig genom sitt engagemang och sin professionalism inom vård och omsorg. För juli är det med stor glädje vi utser arbetsterapeuten Elisabeth Enroth till Månadens konsult.

En karriär född ur en omväg

Elisabeths karriär som arbetsterapeut startade inte direkt efter gymnasiet. Under en svår period av arbetslöshet på 90-talet utforskade hon nya karriärvägar.

– Jag hamnade på Arbetsförmedlingen där vi diskuterade olika yrkesvägar. Efter några vägledande tester väcktes mitt intresse för arbetsterapeutyrket. Jag behövde komplettera min utbildning genom kurser på komvux innan jag kunde ansöka till arbetsterapeutprogrammet i Umeå, där jag så småningom utbildade mig, berättar Elisabeth.

Som pensionär kan jag välja när och hur jag vill arbeta. Sommarledigheten tillbringar jag i min trädgård, vilket inte hade varit möjligt med en fast tjänst.

Möten som gör skillnad

För Elisabeth är det bästa med yrket interaktionen med människor, särskilt äldre.  

– Det ger mig en känsla av att göra nytta, att hjälpa till att förbättra vardagen för de äldre människor som jag arbetat med genom åren, säger hon.

Från fast anställning till konsultens frihet

Motiverad av önskan om variation och nya upplevelser valde Elisabeth att ta steget in i konsultvärlden.  

– Att arbeta som konsult gör att jag kan se nya platser i vårt vackra land, säger hon.  

Den flexibilitet som konsultarbete erbjuder har också gjort det möjligt för henne att balansera arbete med personliga intressen, speciellt eftersom hon nu är pensionär.  

– Som pensionär kan jag välja när och hur jag vill arbeta. Sommarledigheten tillbringar jag i min trädgård, vilket inte hade varit möjligt med en fast tjänst. Lönen är också en viktig del som gör att jag bland annat kan supporta mina barnbarn lite extra, och ta med dem på olika aktiviteter, säger hon avslutningsvis.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!