Månadens konsult i augusti: “Intresset för människor ledde mig hit”

Publicerad
19/8/2024
Skriven av
Siri Ludwigs

Varje månad delar Bonliva ut priset Månadens konsult till vårdkonsulter som gjort särskilt goda insatser inom vård och omsorg. I augusti har utmärkelsen tilldelats enhetschefen på biståndsenheten i Åre kommun, Anna Enders, som i år tog ett modigt steg genom att säga upp sig från sin fasta tjänst och bli konsult.

Ingen dag är den andra lik

Anna har arbetat som enhetschef sedan 2012 men började sin karriär som biståndshandläggare redan 2003. Intresse för människor, särskilt äldre, är det som lett henne till denna yrkesväg. Anna berättar att hon sedan barnsben umgåtts med många äldre och alltid varit intresserad av att höra om deras livsberättelser. Genom sitt fantastiska arbete lyckades Anna göra ett starkt intryck på både de anställda, som uppskattade att ha en närvarande chef, och på sin chef i Åre, som genast började diskutera anställning och förlängning av hennes uppdrag.

På frågan om vad som är det bästa med yrket, svarar Anna utan tvekan att det är alla möten med människor och de utmaningar man ställs inför. "Ingen dag är den andra lik," tillägger hon, och förklarar att det är just variationen och möjligheten att påverka som gör hennes arbete så givande.

"Jag har bevisat för mig själv att jag vågar och kan mer än jag tror"

Att våga ta steget som konsult

Nyfikenheten var en stark drivkraft för Anna när hon beslutade sig för att bli konsult. "Jag var nyfiken på hur andra kommuner arbetar, vilka utmaningar de står inför men också hur de löser dem," säger hon. Hon ville även utvecklas som ledare och sitt ledarskap, något som konsultrollen har gett henne möjlighet till.

Uppdraget som konsult har förändrat Annas liv på många sätt. "Jag har bevisat för mig själv att jag vågar och att jag kan mer än jag tror," berättar hon. Att våga släppa tryggheten och kasta sig ut i det okända har varit en viktig del av hennes utveckling. "Det kan vara bättre än vad man tror," avslutar Anna, och hennes resa som konsult är ett levande bevis på det.

Annas framgångsrika arbete som enhetschef och konsult är ett inspirerande exempel på hur man genom mod och beslutsamhet kan skapa förändring och göra en verklig skillnad.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!