Från Skövde till Örebro: Liselotts resa som vårdkonsult inom sjukvården

Publicerad
16/7/2024
Skriven av
Jaana Salla

Liselott har tillbringat ett decennium som bemanningssjuksköterska hos Bonliva, där hon utfört en rad uppdrag som vårdkonsult över hela Sverige. I den här artikeln delar hon med sig av sina erfarenheter och hur dessa uppdrag inte bara har berikat hennes yrkesmässiga resa utan också påverkat hennes personliga utveckling. Hon lyfter också fram fördelarna med samarbetet med Bonliva och de unika möjligheter som konsultlivet erbjuder.

Olika konsultuppdrag och erfarenheter

– Under tiden fram till pandemin hade jag arbetat på olika platser men började sedan söka arbete närmare hemmet. Då erbjöd Bonliva mig ett uppdrag i Skövde, där jag trivdes så bra att jag blev kvar i fyra år. Förra året antog jag ett nytt uppdrag i Örebro, där har fokuset varit på att minska vårdköerna, berättar Liselott och fortsätter:

– Upplevelserna har varierat; i Skövde arbetade jag bland få kollegor från bemanningsföretag, men i Örebro var vi många från Bonliva. Vi arbetar tätt ihop, ofta i grupper med folk som inte känner varandra sen tidigare, vilket skapar en stark gemenskap. Båda dessa uppdragserfarenheter har berikat mig med värdefulla insikter och tillfört flexibilitet till mitt arbetsliv.

"Sen har vi regelbundna APT-möten där alla från Gabriellas team träffar oss för att diskutera och ventilera, vilket jag tycker är väldigt givande."

Samarbetet med Bonliva förstärker gemenskapen och stödet

– Jag uppskattar verkligen att jag och min konsultchef Gabriella har regelbunden kontakt, särskilt i samband med schemaläggning. Sen har vi regelbundna APT-möten där alla från Gabriellas team träffar oss för att diskutera och ventilera, vilket jag tycker är väldigt givande. Det känns också bra att de som arbetar med bemanning tar hänsyn till våra specifika önskemål, vilket gör att de verkligen lär känna oss genom dessa processer, förklarar hon och lyfter ett specifikt initiativ som är uppskattat.

– För att ytterligare stärka banden mellan oss tilldelas varje konsult en trivselpeng på 500 kronor i månaden. Pengarna kan vi använda till gemensamma aktiviteter som att gå ut och äta, vilket förstärker vår samhörighet.

Det är ekonomiskt lönsamt och tryggt

– Att arbeta som konsult är ekonomiskt fördelaktigt; man får lite mer betalt för sitt arbete, och Bonliva har alltid varit snabba med löneutbetalningar. Men sedan jag blev egenföretagare förra året har jag behövt vara extra noggrann med mina fakturor. Om det skulle vara något i fakturan som inte stämmer beror det oftast på mig. Men när allt är korrekt brukar jag inte behöva vänta mer än en vecka på betalningen. Många uppskattar snabbheten och pålitligheten, menar Liselott.

“Det bästa med att vara konsult är definitivt frihetskänslan”

– Sen skulle jag säga att det bästa med att vara konsult är definitivt frihetskänslan. Trots att jag ofta jobbar mycket, uppskattar jag möjligheten att kunna ta ledigt när jag vill. Denna flexibilitet är något jag värderar högt och skulle ha svårt att ge upp för en fast anställning. Jag kan påverka mitt schema mer än vad jag kunde i en fast tjänst, och jag kan lägga min semester när resten av familjen är ledig, säger hon med glädje i rösten.

Variation som utvecklar och bidrar till ett socialt nätverk

– Dessutom är det utmanande och lärorikt – jag arbetar just nu på Örebro universitetssjukhus med avancerad ryggkirurgi, vilket är både spännande och givande. En annan stor fördel är alla nya människor jag möter. Jag har fått många nya vänner genom mina olika uppdrag, så det sociala nätverket har utvidgats rejält, säger Liselott avslutningsvis.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!