Från sjukhussalar till studion: Bemanningssjuksköterskan Vanessas unika karriär

Publicerad
15/8/2024
Skriven av
Petra Nordqvist

Med 1,5 års erfarenhet som bemanningssjuksköterska i bagaget har Vanessa arbetat på olika medicin- och kirurgavdelningar, där hennes nuvarande uppdrag är i Stockholm. Utöver sitt engagemang inom vården ägnar Vanessa en betydande del av sin tid åt musikskapande. Som låtskrivare och sångerska driver hon också egna artistprojekt. I denna intervju berättar Vanessa hur hon balanserar sin karriär som bemanningssjuksköterska med sin musikkarriär, där flexibiliteten i sin roll som vårdkonsult möjliggör att hon kan styra över sin egen tid och även ägna sig åt sin andra passion – att vara i studion och skapa musik.

 

– Jag kombinerar min karriär som sjuksköterska med min passion för musiken genom att hålla flexibla arbetstider. På det sättet kan jag använda min lediga tid till att sitta i studion och skapa musik. Som låtskrivare och sångerska är jag aktiv inom flera artistprojekt och skriver även musik till andra artister.

Samarbetet med Bonliva har varit nyckeln till balansen i Vanessas livsstil

Regelbundna matchningar med olika vårduppdrag, stöd med boende och resor samt säkra arbetsvillkor är några av faktorerna som Vanessa har uppskattat i sin roll som bemanningssjuksköterska. Löneutbetalningarna är även en annan viktig del av hennes arbetsliv där Vanessa berättar att Bonliva alltid har varit pålitliga med att se till att lönen kommer i tid. Det har även varit avgörande för att hon ska kunna fokusera helt på sitt arbete och sitt konstnärliga skapande.

 

– Bonliva fixar allt från nya uppdrag till boende om jag behöver det, vilket gör att jag kan fokusera på att må bra på arbetsplatsen och samtidigt kunna satsa på min musikkarriär. Det är inte heller ett problem att få lönen veckovis om så önskas, vilket ger mig flexibilitet och trygghet i min ekonomi, tillägger hon.

"Det är inte heller ett problem att få lönen veckovis om så önskas, vilket ger mig flexibilitet och trygghet i min ekonomi"

Som konsult värdesätter Vanessa att upptäcka nya platser och att växa i sin profession

Att arbeta som konsult har gett Vanessa möjligheten att utforska olika platser i Sverige och att möta nya människor, något hon ser som en fantastisk bonus till sitt arbete. Hon har även fått en bredare förståelse för vården och utvecklat sin professionella kompetens betydligt på kort tid.

 

– Det bästa med att vara konsult är att jag ständigt lär mig nya saker och möter nya utmaningar. Det har verkligen varit en spännande resa så här långt. Jag har fått lära mig så mycket under min tid på medicinavdelningen och nu på kirurgin i Stockholm fortsätter jag att växa och utmana mig själv varje dag, säger hon avslutningsvis.

 

Vanessa Erikssons historia är ett inspirerande exempel på hur man kan balansera två passioner samtidigt som man utvecklar sig själv i olika riktningar. Med ett starkt engagemang för både vård och musik fortsätter hon att följa sina drömmar och inspirera andra kollegor längs med vägen.

 

Är du vård-eller omsorgskonsult och vill förenkla ditt livspussel? Lämna in din intresseanmälan idag så hjälper vi dig!

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!