Ambulanssjuksköterska lön

Publicerad
14/5/2024
Skriven av
Bonliva

Vad tjänar en ambulanssjuksköterska?

En genomsnittlig lön för ambulanssjuksköterska är mellan 55 000 och 80 000 kronor vid konsultuppdrag. Motsvarande lön för fastanställda ligger på cirka 38 000 kronor.

Faktorer som påverkar din konsultlön

Att arbeta som konsultande sjuksköterska inom ambulanssjukvården innebär att lönen bestäms av fler faktorer än tidigare yrkeserfarenhet, utbildningsnivå, kompetens och ansvar. Vilken typ av uppdrag du tar och dess geografiska placering spelar också in.

Vi har tecknat olika avtal med olika vårdgivare. Det innebär att ersättningen för ditt arbete är högre hos vissa vårdgivare. Vi ser till att du som konsult får ta del av detta och erbjuder därför en högre lön vid uppdrag hos vårdgivare som betalar mer.

Om du biträder en mer senior roll med ansvar för personal eller arbetsledning kan du förvänta dig en lön som generellt sett är högre. Om du arbetar som konsult genom eget bolag kan du också förvänta dig mer i lönekuvertet.

Sammanfattningsvis är dessa faktorer viktiga för att bestämma lönen för en ambulanssjuksköterska på konsultbasis:

Rätten till sjuklön

Du har enligt lag rätt till sjuklön även när du jobbar på bemanningsuppdrag. Om du blir sjuk och inte kan arbeta är det viktigt att du direkt gör en sjukanmälan till kontaktperson hos oss på Bonliva. Om anmälan inte inkommer direkt försvinner rätten till sjuklön. I handboken som du får vid uppdragets början hittar du detaljerad information om rutinerna och hur du går tillväga vid sjukdom.

Fördelar med att konsulta

Att arbeta som ambulanssjuksköterska och konsult kan vara ett bra val för dig som söker:

  • Högre lön
  • Ett variationsrikt arbete
  • Kompetensutveckling
  • Stor flexibilitet och frihet
  • Ökat inflytande över arbetstid och belastning

Kontakta oss gärna för mer information om hur vi kan hjälpa dig med möjligheterna inom bemanningsarbete.

Vi erbjuder konkurrenskraftiga och marknadsmässiga löner för sjuksköterskor inom ambulansvården. Du kan själv välja att fakturera via eget företag eller ta ut lön direkt.

Hitta lediga uppdrag

Sök ditt nästa jobb som ambulanssjuksköterska hos Bonliva, eller fyll i en intresseanmälan genom formuläret nedan för att få mer information.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!