Akutsjuksköterska lön

Publicerad
10/10/2024
Skriven av

Vad tjänar en akutsjuksköterska i lön?

Som akutsjuksköterska med fast anställning är den genomsnittliga lönen på cirka 42 000 kronor. För dig som väljer att jobba på konsultbasis kan du räkna med en månadslön runt cirka 56 000 kronor beroende på uppdrag.

Vilka faktorer styr lönen?

Din lön som akutsjuksköterska kan variera beroende på din tidigare arbetslivserfarenhet, utbildningsnivå och specialkompetens, både när du arbetar som konsult och som fast anställd. Har du en ledande roll, eller kanske personalansvar? Då är lönen ofta högre.

Som konsult har du dessutom möjlighet till ännu bättre ersättning beroende på hur du väljer att ta uppdraget. Fakturerar du genom egen firma kan du få mer i plånboken, men även vilken vårdgivare du jobbar med spelar roll – vissa har avtal med oss som ger högre ersättning än andra.

För oss handlar det om att din lön verkligen ska återspegla värdet av det jobb du utför. Medan många andra i branschen erbjuder samma lön oavsett omständigheter, anpassar vi din ersättning efter vad som verkligen gäller för just ditt uppdrag.

Dessa faktorer påverkar din lön som akutsjuksköterska:

  • Var du jobbar – både platsen och arbetsgivaren spelar roll
  • Dina uppgifter och ansvar
  • Din utbildning och bakgrund
  • Din specialkompetens
  • Fakturering via eget bolag

Rätten till sjuklön

I Sverige har alla rätt till sjuklön, både vid fasta anställningar och vid konsultuppdrag. För att den ska gälla måste du anmäla dig direkt om du blir sjuk, annars går rätten till sjuklön förlorad. Ingen retroaktiv anmälan gäller.

När du börjar ditt uppdrag hos Bonliva får du en handbok som beskriver exakt vad du behöver göra om du skulle bli sjuk. Allt från vem du ska kontakta till vilka regler som gäller.

Varför jobba som konsult?

Att vara konsultande akutsjuksköterska hos Bonliva innebär mer än bara en konkurrenskraftig lön – det handlar om att ta kontroll över din karriär och skapa ett arbetsliv som passar dig.

Vad kan du tjäna på det?

  • En dynamisk arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik
  • Möjligheter att växa och utveckla dina kunskaper kontinuerligt
  • Full flexibilitet att styra över dina arbetstider och ditt arbetsliv
  • Större inflytande över din arbetsbörda och hur du lägger upp dina dagar
  • Friheten att välja mellan att ta ut din lön eller fakturera genom ditt eget bolag

Vill du få mer insikt i vad ett bemanningsuppdrag kan innebära för just dig? Kontakta oss så visar vi dig vägen till nya möjligheter.

Hitta ditt nästa uppdrag

Hitta rollen som tar din karriär till nästa nivå och utforska våra aktuella konsultuppdrag och jobb som akutsjuksköterska. Är du redo för förändring, men vill veta mer? Fyll i intresseformuläret nedan, så hjälper vi dig att upptäcka alla de möjligheter som väntar dig i akutsjukvården.

Se lediga uppdrag

Lönestatistiken är hämtad från följande källor:

  • Vårdförbundet
  • SKR
  • Saco
  • SCB
  • Ratsit

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!