UPPTÄCK FÖRDELARNA
MED BONLIVAS APP

Som konsult med Bonliva har du tillgång till en skräddarsydd app – direkt i din telefon! Logga in med Bank-ID och hitta ditt nästa uppdrag, tidrapportera, uppdatera ditt CV eller ta del av dina exklusiva förmåner & rabatter. Ladda ner appen idag!

 

 

 

FÖRENKLA DIN VARDAG

Vi vill att du som konsult med Bonliva ska ha en så enkel vardag som möjligt. Därför har vi nu skapat en app för att du på ett smidigt sätt ska kunna rapportera dina timmar, din tillgänglighet och kunna följa din löneutbetalning.

Nedan finner du ett axplock av de funktioner som kommer finnas i den första versionen av appen:

  • Tidrapportering
  • Följ din löneutbetalning
  • Hitta passande uppdrag i både Sverige och Norge
  • Uppdatera din tillgänglighet för bättre uppdragsmatchning
  • Ta del av erbjudanden och rabatter

 


 

KOMMER INOM KORT

Följande funktioner är inte tillgängliga ännu men kommer släppas under våren:

  • Uppdatera ditt CV
  • Översikt av dina scheman, avtal, lönespecifikationer mm.
  • Boka in dig på uppdrag
  • Och mycket mer…

 

Så här kommer du igång

Ladda ner appen

Gå in på AppStore eller Google Play och sök på Bonliva för att ladda ner appen. Du kan också klicka på knapparna ovan.

Registrera dig

Du som är konsult för Bonliva kan enkelt registrera dig och logga in med ditt personnummer och Bank-ID.

Du är igång!

Nu när du har Bonliva-appen på din telefon så kan du smidigt och enkelt rapportera dina arbetade tider, följa dina lönutbetalningar, uppdatera din tillgänglighet och mycket mer.

Vanliga frågor

Vi förstår att det kan uppstå frågor i samband med att du använder appen för första gången.
Vi har samlat svaren på några av de vanligaste frågorna gällande appen nedan.

 

Nej, det är valfritt att använda appen. Det går bra att fortsätta med pappersattest som vanligt.

Om du arbetar i region Blekinge, Gotland, Gävleborg, Halland, Jämtland/Härjedalen, Kronoberg, Västernorrland, Östergötland, Skåne så kan du i nuläget inte rapportera via appen.

Nej, det räcker med att använda appen.

Utbetalning inom 10 arbetsdagar gäller fortsatt från det att vi har fått arbetstiderna attesterade av avdelning/verksamhet. Däremot kan det dröja någon dag/några dagar extra att få tidrapporten attesterad beroende på hur snabbt vi får svar från kund.

Klicka på tidrapport i menyn längst ner. Klicka sedan på vecka och arbetsplats du vill rapportera för. Klicka på varje enskild dag du jobbat för att fylla i dina tider, raster och milersättning mm. De dagar du inte jobbat behöver du inte rapportera något på. När du har fyllt i dina tider för veckan så scrollar du längst ner på veckan och klickar sedan på skicka in. Du kan inte korrigera i appen efter du klickat på skicka in.

Denna flik är för konsulterna som jobbar med jour/beredskap, gäller det inte dig så lämna den blank.

Lägg först till beredskap och klicka sedan på passet igen för att lägga till din aktiva tid.

På samma sätt som du rapporterar arbetade tider, gå in på de dagar du ska rapportera och fyll i timmarna. Glöm inte att fylla i schemalagda raster. Om du har jobbat och varit sjuk på samma dag så fyller du först i timmarna du jobbat och sedan frånvaron.

När vi har hanterat din lön så flyttas den till historik, som du finner längst upp till höger i tidrapporteringsfliken. Där hittar du alla utbetalda löner.

Denna funktion är igång inom kort i appen, men i nuläget så informerar du din kontaktperson på Bonliva för att uppdatera.

Denna funktion är tyvärr inte tillgänglig än men kommer vara igång inom kort.

Förmodligen är det för att den kund du arbetar hos inte tillåter digital tidrapportering utan kräver attest på papper. Det ska finnas en status på din vecka som informerar om detta-kika efter den och hör av dig till din kontaktperson på Bonliva om du inte hittar någon.

För att använda appen behöver du ha ett svenskt personnummer.
I appen kan du endast se status på din tidrapport om du rapporterat in den via appen, detta är för att vi har parallella flöden till en början.

Det beror på vilken region du arbetar i. Flera regioner kräver fortsatt attest på papper så för dessa arbetsplatser kommer det inte gå att rapportera tider i appen.

När du har skickat in din tidrapport via appen så stämmer vi av timmarna med avdelningen/verksamheten via mail.

Efter att du skickat in din tidrapport så dyker den upp med en knapp på veckan som heter ”Status”. Här kan du följa din tidrapport.

Gå in på profil längst ner till höger och klicka sedan på redigare profil längst upp till höger. Klicka på spara längs upp till höger när du är klar.

Högst upp finns en knapp som heter ”Ny vecka”. Klicka på den och lägg till namn på arbetsplats samt vilken vecka det gäller så skapas en ny tidrapport.

Lägg först till jourtimmarna och klicka sedan jouren igen och sedan lägg till passiv tid.

Du kan inte kommentera hela tidrapporten men du kan kommentera de enskilda dagarna. Lägg till kommentar finns längst ner när du klickar på dagarna.

Nej, när du har klickat på skicka in så går det inte att redigera i appen. Hör av dig till service@bonliva.se eller ring oss på 08-515 13 400 om något blivit fel.

Det tar 1-3 bankdagar från att vi betalar ut lönen tills att den kommer till ditt konto. Hör av dig till ekonomi@bonliva.se om det har gått längre tid än så.

Klicka på profil längst ner till höger och klicka sedan på allmän tillgänglighet, klicka på lägg till längst upp till höger, fyll sedan i din tillgänglighet och klicka sedan på lägg till tillgänglighet.

Nej tyvärr, vill du byta från löntagare till underleverantör eller tvärtom ska höra av dig till din kontaktperson på Bonliva.

Tyvärr kan vi bara arbeta med hela veckor för tillfället på grund av teknisk begränsing.

Ja, du kan använda appen för samma funktioner oavsett om du arbetar i Norge eller Sverige. Det enda som krävs är att du har ett svenskt personnummer för att kunna använda appen.