Månadens konsult i oktober: “När min mamma blev sjuk bestämde jag mig för att bli sjuksköterska."

Publicerad
18/10/2022
Skriven av
Bonliva

Varje dag stöttar hundratals konsulter verksamheter runt om i hela landet. För att uppmärksamma deras hjälteinsatser delar Bonliva ut utmärkelsen Månadens konsult, ett pris till konsulter som gjort särskilt goda insatser inom vård och omsorg. Utmärkelsen för oktober har tilldelats sjuksköterskan Adanech Mikore som brinner för att göra skillnad genom meningsfull vård.

Adanech bestämde sig för yrket redan under uppväxten i Etiopien när hennes mamma blev sjuk.

– Jag fick vara med på sjukhuset och låtsades själv vara sjuksköterska, härmade vad de gjorde. Jag sa ”Mamma när jag blir stor ska jag bli sjuksköterska, då kan jag ta hand om dig”. Så redan som tioåring föddes min passion för yrket, säger hon.

Sagt och gjort, Adanech följde sitt hjärta och började så småningom arbeta som sjuksköterska på sjukhus. I december 2013 flyttade hon till Sverige med sin man som skulle studera biomedicin. Själv vidareutbildade hon sig på Karolinska 2017.

– Det var bra att jag gav mamma det där löftet för jag älskar verkligen mitt jobb. Omvårdnad är så mycket mer än bara den kliniska biten, det är även att finnas där som medmänniska när patienter har det jobbigt. Att hjärta och genuin omtanke finns med i all kontakt gör stor skillnad för deras vårdupplevelse, och jag får så mycket tillbaka. När man ser vad patienter går igenom blir det också en påminnelse om att inte ta livet för givet.

Att arbeta som konsult är ett måste för att kunna kombinera mitt arbetsliv med hemvården av min dotter. På Bonliva kan jag välja tider och även arbetsplats så att jobbet fungerar jämsides med min dotters behov.

När Adanech blev mamma visade det sig att yrkesvalet även skulle få en viktig roll på det privata planet.

– Det upptäcktes att min dotter har en sjukdom som kräver omvårdnad i hemmet. Jag är så tacksam för att jag som sjuksköterska har kunskapen att kunna ge min flicka den bästa vård som finns, understryker hon och fortsätter:

– Att arbeta som konsult är ett måste för att kunna kombinera mitt arbetsliv med hemvården av min dotter. På Bonliva kan jag välja tider och även arbetsplats så att jobbet fungerar jämsides med min dotters behov. Sedan i somras arbetar jag bara helger och är hemma med henne måndag till fredag. Att Bonliva är en sådan förstående och omtänksam arbetsgivare har tagit bort mycket av den oro jag haft när det gäller att få ihop arbetsliv och hemvård.

Något annat som varit värdefullt för Adanech är att hon kunnat arbeta inom många olika områden såsom neurosjukvård, SÄBO och geriatrik.

– Ja, det har varit viktigt för min utveckling och gett många nya kompetenser och erfarenheter. Dessutom tycker jag att kontakten med mina fina och duktiga kollegor är väldigt värdefull, jag upplever att det även hjälper mig att växa som människa, säger hon avslutningsvis.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!