fbpx

Lön: Specialistsjuksköterska (bemanning)

Det nationella snittet på en lön för specialistsjuksköterska inom bemanning ligger på mellan cirka 40 000-60 000 kr i månaden (upp mot 720 000 kr per år). I denna summa ingår semesterersättning, och är att jämföra med den genomsnittliga lönen för specialistsjuksköterskor inom region, vars medellön ligger på mellan cirka 30 000-37 000 kr. Lönen kan däremot variera beroende på bland annat platsen och tiden på året för uppdraget. Här guidas du igenom det du behöver veta om lön för specialistsjuksköterska inom bemanning.

Detta avgör vilken lön du får

Du som jobbar som specialistsjuksköterska på konsultbasis får en lön anpassad efter dina tidigare arbetslivserfarenheter och din kompetens samt utbildning. Var du blir placerad kan också påverka vilken lön du får.

Faktorer som påverkar lön för specialistsjuksköterska inom bemanning

Det finns flera faktorer som kan påverka din lön som specialistsjuksköterska inom bemanning. De vanligaste är följande:

  • Uppdragsgivare
  • Arbetsbelastning
  • Arbetsuppgifter
  • Specialisering
  • Geografisk placering

Vill du veta mer om vad det innebär, och hur det funkar, att jobba som hyrsjuksköterska? Du är också välkommen att kontakta oss för att undersöka hur möjligheterna ser ut för dig.

Rätten till sjuklön

Som bemanningssjuksköterska hos oss på Bonliva har du, i enlighet med svensk lag, rätt till sjuklön. För att ha rätten till sjuklön är det viktigt att du sjukanmäler dig till din bemannings- och HR-ansvariga, direkt när du blir sjuk. All information om vilka rutiner som gäller hittar du i den handbok som du får i samband med uppdragets början.

Därför skiljer sig lönen åt i olika delar av landet

På Bonliva har vi olika avtal med olika vårdgivare på olika platser i landet. Det innebär att din lön kan variera något beroende på vilken vårdgivare du jobbar hos, samt var i landet det är placerade. Istället för att ha en fast lön som gäller för hela landet, som många av våra branschkollegor har avtalat, vill vi istället att du ska få en högre lön i verksamheter där vi tar ett högre pris. Du ska alltså belönas med det din uppdragsgivare tycker att ditt arbete är värt.

Mer om lön för specialistsjuksköterska (bemanning)

Som specialistsjuksköterska inom bemanning är din lön både marknadsmässig och konkurrenskraftig. När du hoppar på ett uppdrag genom oss väljer du själv om du vill fakturera via eget bolag, eller om du vill ha lön. Vill du veta mer om våra uppdrag och om vad vi kan erbjuda dig? Tveka inte att ta kontakt med oss!

Anestesisjuksköterska, lön (bemanning)

En anestesisjuksköterskas lön (bemanning) är en av de högsta bland olika specialistsjuksköterskor. Med anställning via region kan du räkna med en lön på cirka 36 000 kr, men som bemanningssköterska kan du få en flera tusenlappar högre lön.

Röntgensjuksköterska (bemanning), lön

Röntgensjuksköterskor är den specialisering som ger lägst lön, med en genomsnittlig lön på cirka 33 000 kr för den som är anställd via regionen. En röntgensjuksköterska inom bemanning kan förvänta sig en lön som är flera tusenlappar högre.

Läs mer om att konsulta som specialistsjuksköterska

Välj din inriktning nedan och läs mer om hur det är att konsulta som specialistsjuksköterska genom oss på Bonliva.

Hitta lediga uppdrag

Du hittar ditt nästa uppdrag som specialistsjuksköterska genom oss på Bonliva – ansök till din nästa utmaning i dag!

Hitta lediga uppdrag