Lön: Specialistsjuksköterska (bemanning)

Publicerad
14/1/2024
Skriven av
Bonliva

En specialistsjuksköterskasom är anställd hos regionen tjänar cirka 38 000 kronor i månaden –det är att jämföra med lönen fören specialistsjuksköterska inom bemanning som ligger på upp mot 70 000kronor i månaden.

Faktorer som påverkar lönen

Du som jobbar som specialistsjuksköterska på konsultbasis får en lön anpassad efter dina tidigare arbetslivserfarenheter och din kompetens samt utbildning. Var du blir placerad kan också påverka vilken lön du får.

Generellt sett gäller att lönen baseras på tidigare erfarenheter, kompetens och utbildning.

  • Arbetsbelastning
  • Arbetsuppgifter
  • Specialisering

Som bemanningssjuksköterska påverkas din lön också av uppdragsgivaren. När du är ansluten till Bonliva spelar också den geografiska placeringen in. Anledningen till det är att vi har olika avtal med olika vårdgivare, där en del vårdgivare betalar mer. För oss är det en självklarhet att det är något som du får ta del av, istället för att ha en fast lön som gäller för hela landet, som många av våra branschkollegor har avtalat.

Rätten till sjuklön

Som hyrsjuksköterska hos oss på Bonliva har du, i enlighet med svensk lag, rätt till sjuklön. För att ha rätten till sjuklön är det viktigt att du sjukanmäler dig till din bemannings- och HR-ansvariga, direkt när du blir sjuk. All information om vilka rutiner som gäller hittar du i den handbok som du får i samband med uppdragets början.

Specialiseringar

Olika specialiseringar har olika genomsnittslön. Här är de genomsnittliga lönerna för några olika områden vid anställning inom region. Som konsult kan du få en lön som är flera tusenlappar högre.

  • Anestesisjuksköterska: cirka 36 000 kronor / månad
  • Röntgensjuksköterska: cirka 33 000 kronor / månad
  • Operationssjuksköterska: cirka 40 000 kronor / månad

Läs mer om vad du kan förvänta dig av en hyrsjuksköterskas lön.

För dig som konsultar

En specialistsjuksköterskas lön inom bemanning är både marknadsmässig och konkurrenskraftig. När du hoppar på ett uppdrag genom oss väljer du själv om du vill fakturera via eget bolag, eller om du vill ha lön. Vill du veta mer om våra uppdrag och om vad vi kan erbjuda dig? Tveka inte att ta kontakt med oss!

Mer om friheterna som konsult

Välj din inriktning nedan och läs mer om hur det är att konsulta som specialistsjuksköterska genom oss på Bonliva.

Hitta lediga uppdrag som specialistsjuksköterska

Du hittar ditt nästa uppdrag som specialistsjuksköterska genom oss på Bonliva – ansök till din nästa utmaning i dag!

Hitta lediga uppdrag

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!