fbpx

Barnmorska - bemanning: Lön & statistik

Barnmorska på bemanningsföretag: din lön

Som barnmorska inom bemanning kan din lön komma upp i en bit över 50 000 kronor och i vissa fall en bra bit däröver. Det är att jämföra med snittlönen för barnmorskor som jobbar inom region, där medellönen ligger på mellan cirka 34 000–38 000 kronor.

Som barnmorska på bemanningsföretag erbjuds du marknadsmässiga löner när du tar ett uppdrag hos oss på Bonliva. Du kan själv välja om du vill fakturera via eget bolag eller om du som barnmorska på bemanningsföretag vill ha lön. Vill du veta mer om vilka möjligheter vi kan erbjuda dig? Tveka inte att kontakta oss i dag!

6 faktorer som kan styra din lön

Det finns flera olika faktorer som kan avgöra vad en barnmorska inom bemanning får för lön. Ha i åtanke att din lön även kan variera utifrån uppdraget utöver de sex vanliga faktorer.

1. Din arbetsplats

Den arbetsplats som du jobbar på spelar stor roll för vilken lönx du erbjuds. I regel brukar privata vårdaktörer kunna erbjuda en högre lön än kommunala, men även mellan olika privata arbetsgivare kan lönerna skilja sig åt. Sök jobb hos flera olika vårdgivare och jämför lönenivåerna.

2. Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter och din roll på arbetsplatsen har stor betydelse för din lön, även som barnmorska inom bemanning. En roll med mer ansvar ger i regel högre lön. Om du är driftig har du goda chanser att höja din lön genom ett större ansvarstagande på arbetsplatsen.

3. Din arbetsbelastning

Hur hög din arbetsbelastning är styr också din lön. Som barnmorska inom bemanning kan du många gånger styra ditt arbetsschema. Om du har ett större behov för mer ledig tid, att investera i dina intressen, projekt eller kanske med nära och kära, blir din slutliga månadslön inte lika hög som om du skulle jobba motsvarande en heltidstjänst.

4. Ditt geografiska läge

Din geografiska placering kan också styra din lön. Vi anser att de verksamheter som har högre priser också ska ge dig en högre lön. Därför har vi olika avtal med olika kunder på olika geografiska placeringar, till skillnad från en del av våra branschkollegor som har en fast ersättning för hela landet.

5. Efterfrågan på arbetskraft

Lönerna för hyrbarnmorskor kan också styras av den rådande efterfrågan på arbetskraft. När bristen på barnmorskor har varit större kan lönerna trissas upp för bemanningsuppdrag. Många gånger är det just efterfrågan som styr utbudet av aktuella uppdrag.

6. Din kompetens och utbildning

Som specialistutbildad barnmorska med lång erfarenhet och hög kompetens kan du räkna med en högre lön än om du är allmänsjuksköterska och relativt ny på arbetsmarknaden. Med tid och arbete kommer du att samla på dig kompetens och erfarenhet som kan höja din lön.

Sjuklön som bemanningsbarnmorska

Som bemanningsbarnmorska via Bonliva erbjuder vi dig lagstadgad sjuklön. Vid sjukdom behöver du, för att ha rätt till din sjuklön, vända dig till din HR- och bemanningsansvariga direkt när du blir sjuk. I den handbok som du får vid uppdragets början hittar du fullständiga instruktioner.

Hitta lediga uppdrag

Hitta ditt nästa lediga uppdrag som barnmorska hos Bonliva i dag.

Se lediga uppdrag