fbpx

Månadens konsult, december: “Det har alltid känts så bra att få kunna hjälpa andra och att se glädjen i deras ögon”

Månadens konsult | Läkarbemanning | Kardiologi och internmedicin

Utmärkelsen Månadens konsult delas ut från Bonliva till vårdhjältar som gjort särskilt goda insatser inom vård, omsorg och skola. För december månad har utmärkelsen gått till den innerliga specialistläkaren Mladen Milovanovic.

Positiv, kompetent och engagerad, tre ord som beskriver Mladen Milovanovic, årets avslutande vinnare av utmärkelsen Månadens konsult. Vi fick möjlighet att lära känna honom lite mer, ett samtal som bjöd på glädje och optimism.

Mladen är specialistläkare inom kardiologi och internmedicin och har i många år arbetat ideellt inom humanitära hjälporganisationer, arbeten som ligger honom varmt om hjärtat.

– Redan under gymnasiet kände jag att läkaryrket kunde passa mig. Jag har ägnat stora delar av mitt liv åt ideellt arbete, däribland välgörenhetsorganisationer som Röda Korset och Rädda Barnen. Det har alltid känts så bra att få kunna hjälpa andra och att se glädjen i deras ögon. Jag har varit legitimerad läkare sen 2008, och yrket har känts som en självklarhet för mig, berättar Mladen.

I snart tre år har Mladen samarbetat med Bonliva, och hade dessförinnan arbetat för två större arbetsgivare.

Jag är helt förtjust i tanken att få kunna träffa patienter från två helt olika delar av Sverige – ett uppdrag tar mig till en patient i Luleå och ett annat till Helsingborg.

– Det har varit en otrolig förmån att ha fått arbeta för två av landets största regioner inom utbildning av läkarstudenter och specialistläkare. Jag saknade däremot möjligheten att vara mer mobil. I snart tre år har jag arbetat 100 procent som läkarkonsult, och jag älskar verkligen möjligheterna det ger mig. Jag är helt förtjust i tanken att få kunna träffa patienter från två helt olika delar av Sverige – ett uppdrag tar mig till en patient i Luleå och ett annat till Helsingborg, säger Mladen.

Mladens personliga engagemang och positiva inställning finns med överallt, i vardagen och på jobbet. När medarbetare och kontaktpersonen Sigge Chrisoffersson ska beskriva Mladen är det med en oerhörd värme.

–Mladen är otroligt kompetent med spetskunskaper som de flesta kardiologer inte har, men det mest utmärkande draget är ändå hans engagemang. Han ger allt han kan under sina uppdrag och går i bräschen för verksamhetens bästa. Oavsett vilka problem som kommer i hans väg så behåller han alltid en otroligt positiv attityd och han är dessutom väldigt duktig på att ge komplimanger till alla han har kontakt med. Han är alltid väldigt tacksam, trots att det egentligen är vi som har honom att tacka för så otroligt mycket, säger Sigge, HR- och bemanningsansvarig på Bonliva.

För att hålla engagemanget och motivationen uppe har Mladen funnit glädjen i livet som ger honom balans.

–Jag älskar att läsa, och läser alltid varierad litteratur som kan ge mig olika perspektiv på vardagen och livet i stort. Jag ser att vissa saker i livet, i mitt och andras, kan jag vara med och påverka, och andra saker går bara att förändra tillsammans i samarbeten med andra människor. För att uppnå den bästa prestationen brukar jag försöka fokusera på olika plan i mitt arbete. På fritiden lägger jag fokus på mina närmaste, motion och aktiviteter som välgörenhetsarbete, berättar Mladen.

Det har varit en svår tid för all vårdpersonal i landet sen pandemin slog till våren 2020. Idag är Mladens förhoppning att kunna fortsätta göra sitt allra bästa för patienterna.

–Det känns så viktigt att vi även på olika håll arbetar med samma produktiva och ödmjuka anda. Speciellt i dagens värld när vi lever i en pandemi där våra patienter, regioner och hela samhället i stort utmanas av problem av helt oförutsedd natur. Vårt gemensamma arbete, mitt och Bonlivas, verkar uppskattas av regioner. Jag hoppas att vi med gemensamma krafter kan fortsätta göra vardagen för våra patienter lite bättre, säger Mladen.

 

 

Text: Jaana Salla
Foto: Privat


 

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare, bemanningssjuksköterska  eller vill du se vilka uppdrag som finns tillgängliga idag? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.