fbpx

Månadens konsult, november: “Att möta människor och bidra med något när livet utmanar som mest, det är ett privilegium som driver mig.”

Månadens konsult | Psykologbemanning | Psykolog

Varje månad utdelas priset Månadens konsult från Bonliva till konsulter som gjort särskilt goda insatser inom vård, omsorg och skola. Utmärkelsen för november har tilldelats två vårdhjältar som utmärkt sig särskilt mycket – sjuksköterskan Nadera Oria och psykologen Fredric Malmros.

Att Fredric Malmros tilldelats Månadens konsult är en solklarhet. Handledare, patienter och vårdgivare, alla talar om den personliga kontakt och det förtroende som skapats i samarbeten med honom.

Öppenhjärtligt berättar Fredric vart intresset för psykologi uppstod, något som präglat honom i sitt yrke.

– Jag hade en närstående som led av psykisk ohälsa, vilket tidigt skapade mitt intresse för att förstå människor. Jag ville veta vad som får oss att må bra, och hur man gör för att ta sig ur destruktiva beteendemönster för att skapa ett bättre liv. Att möta människor och bidra med något när livet utmanar som mest, det är ett privilegium som driver mig, berättar Fredric.

Konsultuppdraget gav mig möjlighet att jobba mer flexibelt. Det var en lösning som passade mina behov väl. Jag fick den frihet och flexibilitet som behövdes för att driva eget.

Fredric Malmros  Foto: Privat

I snart 10 år har Fredric arbetat som psykolog och efter att ha arbetat hos olika arbetsgivare på landsting, kommun och privata företag förklarar han att många arbetsplatser saknat flexibilitet och förståelse för människors olikheter.

– Det krävs olika typer av ledarskap anpassat efter individers varierande behov. Därför startade jag eget företag och jobbade ensam ett par år. Jag uppskattade verkligen att få jobba med de uppdrag jag ville, där jag kunde arbeta på det sätt som gjorde mig som mest produktiv och effektiv. Dock saknade jag ett sammanhang, kollegor och ett gemensamt mål, berättar Fredric.

Fredric har arbetat inom Bonlivas psykologibemanning sen uppstarten 2016, konsultuppdragen delades med det egna företaget.

– Konsultuppdraget gav mig möjlighet att jobba mer flexibelt. Det var en lösning som passade mina behov väl. Jag fick den frihet och flexibilitet som behövdes för att driva eget. Samtidigt fick jag chans att bli delaktig i ett större sammanhang med kollegor och ett gemensamt mål inom psykiatrin, säger Fredric.

Under början av 2021 fick Fredric möjlighet att bli en del av Bonlivas nya vårdverksamhet Bonliva Care, som fokuserar helt på neuropsykiatriska utredningar. Psykologer och läkare från olika fält tillsattes i en Advisory Board, där de gavs möjligheten att påverka utformningen av verksamheten

– Att jag fick vara med i Bonliva Cares Advisory board är ett talande bevis på att Bonliva är ett företag med människor som lyssnar och vill lära. Jag och några andra konsulter fick chansen att berätta om våra erfarenheter, arbetsmetoder och processer från tidigare arbetsplatser. Vi utgick från vad som fungerat väl och vad som skapat problem, därefter gav vi förslag på allt som kan göras bättre. Att dra nytta av medarbetares erfarenheter på detta sätt är en väsentlig del av att skapa en framgångsrik organisation, säger Fredric.

Idag har Fredric en varierad vardag, förutom att arbeta med uppdrag i Bonliva Care, arbetar han även med neuropsykiatriska utredningar och psykoterapi på den egna mottagningen. När han inte spenderar sin tid åt att hjälpa människor, ägnas ledigheten åt att snickra möbler och svarva skålar i studion.

 

Text: Jaana Salla


 

Är du också intresserad av att jobba som psykolog inom bemanningpsykologbemanningbemanningsläkare  eller vill du se vilka uppdrag som finns tillgängliga idag? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.