fbpx

Månadens konsult, november: “För mig har variationen hjälpt mig att utvecklas i min roll som sjuksköterska.”

Månadens konsult november Nadera Oria

Månadens konsult | Bemanningssjuksköterska | Akutvård

Varje månad utdelas priset Månadens konsult från Bonliva till konsulter som gjort särskilt goda insatser inom vård, omsorg och skola. Utmärkelsen för november har tilldelats två vårdhjältar som utmärkt sig särskilt mycket – sjuksköterskan Nadera Oria och psykologen Fredric Malmros.

Den här månaden fick två vårdhjältar från Bonliva motta utmärkelsen Månadens konsult, två välförtjänta vinnare. Vi fick chansen att lära känna sjuksköterskan Nadera Oria lite mer, hon berättar under vår intervju om förverkligande av drömmar, att utvecklas och att få ihop livspusslet.

Nadera drömde redan som 14 åring om att bli sjuksköterska, men vägen dit var inte enkel. Som 27 åring kom hon till Sverige från Afghanistan med sina två barn och dåvarande man. Omständigheterna i sitt hemland gjorde att planerna att utbildas till sjuksköterska fick vänta, men Nadera var fast besluten om att få förverkliga sina drömmar. Med sin tydliga målbild och stöd från familjen tog hon sin sjuksköterskelegitimation och fick till sist arbeta inom sjukvården.

I snart ett år har Nadera arbetat som vårdkonsult hos Bonliva, och haft uppdrag på bland annat akutvårdsavdelningen på Nyköping lasarett. Trots lång pendling, hög arbetsbelastning och rodd i familjeschemat som idag ensamstående mamma har hon tagit sig an uppdraget på allra bästa sätt. Hennes kontaktperson Elin Wernersson beskriver Nadera som en lysande Bonliva-ambassadör och att Nadera alltid agerar med omtanke, lojalitet och ett fantastiskt engagemang.

Nadera valde att bli vårdkonsult eftersom hon ville prova på att jobba på olika avdelningar och arbetsplatser. För henne har variationen hjälpt henne att utvecklas i sin roll som sjuksköterska.

– Arbetet på de olika arbetsplatserna har gett mig nya perspektiv, kunskaper och erfarenheter som jag använder mig att på den avdelning jag jobbar på idag. När man jobbar på en akutvårdsavdelning är ingen dag den andra lik. Det ställer stora krav på att sjuksköterskor ska ha mer yrkesskicklighet och en bra klinisk blick för att kunna bedöma, agera, planera och prioritera samt ha en dialog och tydlig kommunikation i teamet för att samarbetet kring patienten ska fungera, berättar Nadera.

En stor drivkraft kommer från friheten att få kunna välja arbetstider som underlättar att få ihop livspusslet.

Innan Nadera blev konsult arbetade hon inom regionen och extra som ambulanssjuksköterska i Norrköping, skift som inneburit många dubbelpass och nattpass. Hon har alltid tyckt om när det händer mycket, få arbeta så att adrenalinet känns, men upplevde att tiden inte räckte till för barnen. För att få mer tid till familjen såg hon att konsultuppdrag kunde vara lösningen. Det var då Bonliva fick chansen att bidra till att förenkla vardagspusslet.

Nadera är inte bara en sann vårdhjälte, utan också en vardagshjälte som ensamstående mamma.

– En stor drivkraft kommer från friheten att få kunna välja arbetstider som underlättar att få ihop livspusslet. Mitt yngsta barn är 13 år och att kunna få ta ledigt under skollov och andra viktiga dagar betyder mycket för mig. Bonliva kunde erbjuda bättre arbetsvillkor och en löneökning, vilket gör att jag kan höja min levnadsnivå. Nu kommer jag även mer utvilad till jobbet och kan prestera bättre.

Nadera har under sin tid hos Bonliva haft ett nära samarbete med sin kontaktperson Elin som hon gärna vill uppmärksamma.

– Jag vill lyfta min kontaktperson Elin som har funnits där vid frågor och gjort så att jag fått en så bra upplevelse! Elin är en omtänksam, trevlig och en stödjande rådgivare som i sin handledning ser mig och uppskattar det jag gör. Hon är tillgänglig för mig och hittar passande uppdrag utifrån min livssituation.

Vi på Bonliva är otroligt stolta och tacksamma för att få ha dig Nadera!

 

 

Text: Jaana Salla
Foto: Privat


 

Är du också intresserad av att jobba som sjuksköterska inom bemanningbemanningssjuksköterskabemanningsläkare  eller vill du se vilka uppdrag som finns tillgängliga idag? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.