fbpx

Månadens konsult, oktober: "Jag trivs med att lösa problem"

Månadens konsult | Socionombemanning | Socionom

Månadens konsult är en utmärkelse som delas ut till konsulter från Bonliva som gjort särskilt goda insatser inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för oktober 2021 tilldelas socionomen Victoria Carlemalm.

I svallvågorna av covid 19-pandemin har många offentliga verksamheter blivit oerhört hårt belastade. När nu samhället öppnar upp igen är det särskilt tufft för socialkontoren runt om i landet, vars socionomer nu står med stora mängder ärenden som under pandemin inte kunnat hanteras.

Victoria Carlemalm  Foto: Privat

För att avlasta den ordinarie personalen på Socialkontoren är just nu ett stort antal socionomhjältar från Bonliva ute på verksamheter runt om i Sverige. En av dessa hjältar är Victoria, som sedan i våras bokstavligen frälst Östhammars kommun och som trots den höga arbetsbelastningen kunnat göra enormt stor skillnad i sin roll som socionomkonsult.

– Initialt så upplevde jag uppdraget som tufft och krävande, vilket ju kanske inte är så konstigt med tanke på situationen vi befinner oss i. Men jag trivs med att lösa problem och leverera ett arbete som ger nöjda kunder. Att få bidra på en ny arbetsplats gör att jag växer både professionellt och personligt – det går att skapa spännande synergieffekter på ett helt annat sätt än om jag skulle sitta fast som handläggare på ett kontor, berättar Victoria.

När man åker ut på ärende så åker man ofta ut på landet, och att få se all natur under arbetsdagen är det som är så roligt här i Östhammar. Jag har till och med börjat gå i tankarna att köpa en sommarstuga i trakten!

Att det skulle bli just en karriär som socionom var aldrig självklart för Victoria och initialt var tanken att bli litteraturvetare. Men i samband med att hon satt med sin doktorsavhandling i Baltiska studier valde hon att parallellt söka till socionomprogrammet, för att få chansen att fortsätta utforska sitt intresse för människor och hur människor fungerar.

– Jag blev nog ganska förvånad över hur bra det gick att kombinera min doktorsavhandling med mina socionomstudier. Mycket är nog tack vare mitt starka intresse för människor. För mig är just mötet med människor det mest givande i mitt yrke och det är nog också därför jag trivs så bra som socionomkonsult. Jag har friheten att kunna välja de uppdrag jag är intresserad av och växa som person i rollen. Dessutom har jag en väldigt bra dialog med min kontaktperson Daniel på Bonliva. Jag kan ringa honom och prata om allting och vi har utvecklat en fin vänskap, säger Victoria.

Att få uppleva och utforska en ny plats som konsult har varit en särskilt stor bonus för Victoria. Östhammar, ett par mil nordväst om Uppsala, är en stor kommun geografiskt med mängder av vackra naturupplevelser runt hörnet.

– Under min tid i Östhammar har jag lärt känna omgivningarna på ett annat sätt än tidigare. Området är en kulturskatt och naturen är slående vacker. När man åker ut på ärende så åker man ofta ut på landet, och att få se all natur under arbetsdagen är det som är så roligt här i Östhammar. Jag har till och med börjat gå i tankarna att köpa en sommarstuga i trakten, avslutar Victoria.

 

Text: Jonathan Brandt & Siri Ludwigs


 

Är du också intresserad av att jobba som socionom inom bemanning, bemanningssjuksköterskabemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.