fbpx

Månadens konsult, juli: "Nu kan alla våra drömmar bli verklighet"

MÅNADENS KONSULT | BEMANNINGSSJUKSKÖTERSKA | AKUTVÅRD

Månadens konsult är ett pris som delas ut till konsulter från Bonliva som gjort särskilt goda insatser inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för juli tilldelas akutsjuksköterskan Jennifer Csipai.

Akutsjuksköterskan Jennifer Csipai är inte bara en riktig glädjespridare som blir omtyckt av alla vart hon än åker. Hon gör även viktiga insatser varje gång hon strukturerar om sin vardag för att kunna hoppa in och lösa luckor på akutavdelningar.

Akutsjuksköterskan Jennifer Foto: privat

Med en härlig inställning till livet och till sitt livskall som sjuksköterska är Jennifer minst sagt inspirerande. Hon utmärker sig bland annat för hennes flexibilitet och förmåga att alltid göra sitt yttersta. När Jennifer fick höra om utmärkelsen blev hon både överraskad och glad.”Jag blir superglad, jag hade ingen aning om att jag var nominerad för någonting!”,säger hon när vi ringer upp henne för att berätta.

Inspirationen till att bli sjuksköterska fick Jennifer från sin mamma, som vid 40 års ålder valde en ny väg i livet och lämnade arbetet som busschaufför för att istället utbilda sig till IVA- och ambulanssjuksköterska. ”Mamma blev en jätteduktig sjuksköterska, hon är en stor förebild för mig. Hon tog mig till skolan, jobbet och till alla kurser och utbildningar så mycket hon kunde, så jag hade det faktiskt lätt i skolan när jag började sjuksköterskeprogrammet själv tre år senare”,berättar Jennifer.

Spänningen är att man aldrig vet hur dagen kommer se ut, allt kan hända på akuten.

Hon har alltid vetat att hon vill jobba med den mest intensiva, svåra och varierande sjukvården och patienter som kräver omedelbara vårdinsatser. Jennifer stortrivs med sitt yrkesval och menar att hon varje dag vaknar och längtar till jobbet.  ”Hur många kan säga det om sitt jobb?  Det bästa med jobbet är att vara delaktig i patienternas liv. Att vara nära. Att göra skillnad. Att rädda liv. Spänningen i att man vet aldrig hur dagen kommer se ut – allt kan hända på akuten”,säger Jennifer.

När Jennifer började fundera på livet som bemanningssjuksköterska blev hon tipsad av sin svärmor att testa på Bonliva. Hon var först tveksam på att hennes livssituation skulle passa ett bemanningsföretags kravprofil, men blev snabbt motbevisad av sin nya kontaktperson. ”Jag kommer ihåg när jag ringde och pratade med er första gången, jag trodde aldrig att ni skulle vilja ha mig då jag hade 3 hundar, en bebis på 6 månader och en sambo. Men ni löste det! Bonliva ordnade boende till hela familjen oavsett vart vi åkte. Jag kommer aldrig att ångra beslutet att ringa er, det är mitt livs bästa karriärval. Det är sjukt häftigt att arbeta med bemanning och en underbar känsla att vara behövd och uppskattad. Den flexibilitet ni ger mig är guld värd”,berättar Jennifer.

Just nu jobbar Jennifer med Bonliva på en akutvårdsavdelning i Nyköping och hon stormtrivs verkligen. Kollegorna och chefen har blivit goda vänner till Jennifer och hon pendlar gärna de tre timmarna för att hjälpa till vid behov. ”Jag ser fram emot varje gång jag åker till jobbet. Jag längtar efter nästa pass redan nu fast jag inte ens har något inbokat för tillfället. Enhetschefen på akuten känns som en vän som jag kan prata med om allt, man kan inte önska sig en bättre chef än henne. Även min kontaktperson Rebecka Feldhof är fantastisk, jag älskar henne för allt hon gör för mig. Hon är alltid lika glad och löser allt. Hon är lätt att jobba med och jag önskar att alla hade en så bra kontaktperson som henne”,säger Jennifer.

Jennifer känner att hon genom bemanningsyrket har lärt sig mer det senaste året än hon någonsin gjort tidigare. hon har även börjat jobba på ambulansen och tänker nu studera vidare. På fritiden så håller hon på att ta dykarcertifikat med sin sambo Ulf. Tillsammans har de sonen Oliver, 15 månader, och tre hundar. De älskar att resa, campa och vara ute i naturen. De har även börjat kika på en minibuss för att kunna resa runt i Europa. ”Innan jag började jobba med bemanning kändes inte denna vardag som en realistisk livsstil. Men nu kan alla våra drömmar bli verklighet!”avslutar Jennifer.

Text: Siri Ludwigs

 


Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterskabemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola?

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.