fbpx

Månadens konsulter, maj 2021: "Vi har växt både yrkesmässigt och privat det senaste året på ett sätt som bara andra syrror förstår"

Månadens konsult är ett pris som delas ut till konsulter från Bonliva som gjort en särskilt god insats inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för maj tilldelas sjuksköterskorna Anna Svensson och Frida Sundberg.

Sedan i December 2020 har sjuksköterskorna Anna och Frida arbetat tillsammans med Bonliva. Som ett lag började de sin gemensamma konsultresa på infektionsavdelningen vid Östersunds sjukhus där de tog hand om Covid-patienter och där chefen var snabb med att ringa och hylla tjejernas nyfikenhet och engagemang. Efter uppdraget i Östersund reste de tillsammans ner till Uppsala för att arbeta på en rehabavdelning för patienter som tillfrisknat från Covid-19. Aldrig har Anna och Frida klagat trots den tuffa verklighet som viruset skapat, istället har de gett allt de har för att bidra till en mer jämlik vård. 

“Tusen tack för utmärkelsen, det var en stor överraskning för oss! Tillsammans har vi gjort denna resa och det känns som att vi kan övervinna allt. Utmärkelsen är en bekräftelse på allt hårt jobb vi lägger ner. Att vi får positiv uppmärksamhet för det jobbet vi utfört är såklart kul och en bekräftelse på att det inte tas för givet” säger Anna och Frida.

Konsultyrket är något nytt för dem båda två. Att sin nya livsstil skulle vara annorlunda och utmanande, det hade de förväntat sig. Men att de skulle bidra till en så stor skillnad för vården och känna sig så behövda, var inget de förväntat sig.

“För första gången inom vårdyrket känner jag mig uppskattad och behövd på ett sätt som är rimligt. Jag bestämmer hur jag vill lägga upp min tid. För de som är osäkra på om de vågar testa att arbeta som bemanningskonsult så säger jag bara, kör. Det är så värt det, så himla roligt och utmanande. Denna livsstil är över all förväntan och det har fungerat så bra. Allt från jobb, till boende, kontaktperson, resor och så vidare” säger Frida.

Att vi får positiv uppmärksamhet för det jobbet vi utfört är såklart kul och en bekräftelse på att det inte tas för givet

“Det var helt klart lite av en djungel när man började ge sig ut i sökandet efter bemanningsföretag, men Bonliva stod ut som det mest seriösa bolaget. Vår kontaktperson Louise har gjort upplevelsen som konsult helt perfekt och det är en frihet att veta att jag kan arbeta vart jag vill i landet, jag är inte låst till ett ställe. Frida och jag var ju på samma arbetsplats under tre månader i Östersund och kände att vi blev en del av avdelningen. Det var kul att få känna att vi kunde ta våra kunskaper och applicera det i en ny stad, på en ny avdelning och hos nya kollegor där det behövdes som mest” tillägger Anna.

Det är oundvikligt att lägga märke till den härliga energi månadens konsulter bidrar med. Året som gått beskriver dem som en berg- och dalbana men både Anna och Frida ser den påbörjade vaccinationen och sommaren som väntar runt hörnet som ett ljus i den långa tunneln.  

Frida Sundberg & Anna Svensson

“Just nu håller jag på att smälta att jag precis köpt en egen lägenhet. Jag ser framför mig att jag ska börja måla stora tavlor i akvarell samtidigt som jag vill fylla lägenheten med sång och skratt tillsammans med min närmsta familj och vänner. Innergården har ett perfekt solläge som jag ser fram emot att spendera mycket tid på. Det känns bra att vaccineringen är igång. Jag väljer att just nu tro på att sommaren kommer bli bra och bjuda på mycket häng på stranden” säger en hoppfull Anna. 

“Det är alltid tufft och belastat som sjuksköterska fast nu med helt andra förutsättningar. Vi har nog växt både yrkesmässigt och privat det senaste året på ett sätt som bara andra syrror förstår, som också varit mitt i det. Jag tror och hoppas att det kommer vara något lättat på restriktionerna tills i sommar, men samtidigt hoppas jag såklart att folk inte slappnar av för mycket och tror att det här är över.Jag längtar efter att fullt ut få hänga med familj och vänner, jag har tagit ett konsultuppdrag på hemmaplan i Malmö i sommar. Inget slår en sommar i Malmö.” avslutar Frida.

 

Text & Intervju: Isabelle Brandt


Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterskabemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola?

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.