fbpx

Månadens konsult, april "Jag är vid gott mod och ser optimistiskt på framtiden!"

Månadens konsult är ett pris som delas ut till konsulter från Bonliva som gjort en särskilt god insats inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för april tilldelas sjuksköterksan Bahar Aliassi.

Grattis till bemärkelsen Månadens konsult för april 2021, kom det som en överraskning?
Det känns Fantastiskt! Tusen tack för denna fina utmärkelse, den kom oväntat men jag känner mig väldigt hedrad.  

Hur har din jobbresa varit under våren?
Det är mycket som sätts på sin spets när man helt plötsligt befinner sig i en pandemi med samhällsspridning och ingen dag är den andre lik. Nya rutiner och arbetssätt har skapats och efterföljts för att kort därefter justeras om och om igen. Ny kunskap har fått inhämtas men det har fungerat väldigt väl med kollegor och enhetschefer, vi sitter alla i samma båt och jag tror att detta gjort oss alla lite mera ödmjuka. Det undgår nog ingen att den dystra tillvaron som pandemin medfört även gjort att vi reflekterar mer över våra egna beteenden och framförallt inser att livet är skört. Jag har precis som alla andra fått ändra på vanor och beteenden, för detta är minst sagt ett personligt ansvar gentemot omgivningen. 

Hur har din resa som sjuksköterska sett ut fram till idag? Vad fick dig att välja vårdyrket?
Mötet med människor är främsta anledningen till att jag valde detta yrke. Att arbeta som sjuksköterska är dels att vara länken mellan patienten och läkarna samt övriga professioner men jag tror också att jag har lätt att ta mig an människor. Framför allt får jag väldigt mycket tillbaka.  

Hur upplever du det är att jobba inom bemanning?
Att jobba inom bemanning är utan tvekan det bästa jag gjort. Att själv kunna bestämma över när och var jag vill jobba, men även möjligheten att kunna kombinera det med studier gör att jag varmt rekommenderar det till sjuksköterskekollegor.En kollega som själv arbetade inom bemanning berättade för mig om bemaningsföretag för sjuksköterskor. Jag kontaktade Bonliva och kom då i kontakt med min konsultchef Nathalie som varit mycket tillmötesgående från start och har varit väldigt lätt att samarbeta med. När jag första gången fick kontakt med henne förklarade jag vad för typ av uppdrag jag var intresserad av. Utifrån det gav hon mig goda förutsättningar vilket gör att jag känner mig trygg i att ha Nathalie som konsultchef. Det passar mig alldeles utmärkt att själv få möjligheten att bestämma över min tid. Sedan är jag flexibel som person och har lätt för att varva mellan olika arbetsplatser, det i sig är oerhört roligt och ger väldigt mycket erfarenhet. Möjligheten till förändring och att ständigt få se nytt är anledningen till att jag valt bemanning och Bonliva.

Att jobba inom bemanning är utan tvekan det bästa jag gjort. Att själv kunna bestämma över när och var jag vill jobba, men även möjligheten att kunna kombinera det med studier gör att jag varmt rekommenderar det till sjuksköterskekollegor.

Vad tycker du är det bästa med att vara sjuksköterska?
Det är ett ständigt pågående lärande att arbeta som sjuksköterska, det finns alltid något nytt att lära sig och yrket är brett. Du får möjligheten att göra skillnad för en annan medmänniska, det för mig är väldigt givande. Idag arbetar jag dels inom somatiken, äldrevården, hemsjukvården samt psykiatrin.

Hur ser ditt liv ut för övrigt?
Familjen står alltid på agendan och klyschigt nog älskar jag som de flesta att resa, ännu mer nu under pandemin men det gäller att hålla ut tills allting återgått till en mera ”normal” tillvaro.   

Vaccineringen för Covid-19 är i full gång, hur tror du att fortsatta våren och sommaren kommer att se ut?
Det känns tryggt och jag är själv med och hjälper till med covid-19 vaccinationerna och vi ser att det ger gott skydd. Därför är jag vid gott mod och ser optimistiskt på framtiden.

 

Text & Intervju: Isabelle Brandt


Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterskabemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola?

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.