fbpx

Månadens konsult, februari "Det jag minns lite extra från mitt senaste uppdrag är den värme som sjuksköterskorna hade mot varandra"

 

Månadens konsult är ett pris som delas ut till konsulter från Bonliva som gjort en särskilt god insats inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för februari tilldelas sjuksköterskan Kristin Uhlén från Timrå.

“Denna bemärkelsen kom verkligen som en glad överraskning. Det känns hedrande! Jag har jobbat många år inom vården men önskar att jag tidigare insett att bemanning var något för mig. Det som har fått mig att stanna kvar inom vården är alla livsöden som är så unika, alla berättelser, levnadshistorier, och alla ensamma människor. De som jag oftast känner lite extra för, är de som är mest ensamma och mest elaka. Det brukar bli så bra i slutändan.” säger en glad Kristin. 

Över jul och nyår har hon arbetat för hemsjukvården och SÄBO i Bollnäs. Verksamheten var vid Kristins ankomst inte vana vid att ta in bemanningssjuksköterskor men har varit väldigt imponerade över hennes engagemang och hur snabbt hon lyckades anpassa dig till arbetsgruppen. Kristin själv var också mycket nöjd över samarbetet.

“Tiden i Bollnäs var jätterolig. Alla sjuksköterskor hade hög kompetens och stor respekt för både de äldre och varandra. De var glada och helt enkelt underbara. Enhetschefen träffade jag endast några få gånger eftersom jag kom dit under julhelgen. Hon är IVA-sjuksköterska och var toppen när vi väl möttes! En chef som verkligen var mån om sina sjuksköterskor. Jag försökte stötta upp så mycket jag kunde då Covid tog sig in på avdelningarna efter julledigheterna, men lyckligtvis fungerade vårt samarbete på verksamheten jättebra. Något jag kommer att minnas lite extra från min tid i Bollnäs är den värme som sjuksköterskorna hade mot varandra, de äldre och mot mig. Jag kommer framför allt att minnas en farbror som vi vårdade som led av Lewybody demens. Han fick tyvärr avsluta sina dagar lite plötsligt men vi gjorde allt för att han skulle få ett så värdefullt slut som möjligt och det blev väldigt fint. Han kommer att följa med mig i mina tankar.” berättar Kristin.

Idag har Kristin påbörjat ett uppdrag i Härnösand för hemsjukvården och SÄBO. Hon trivs väldigt bra med sitt yrke och trots ett år präglat av en pandemi är hon nöjd med vad hon fått vara med om under 2020.

Jag har jobbat många år inom vården men önskar att jag tidigare hade insett att bemanning var något för mig.

“Det har varit ett roligt år, även om Covid varit närvarande hela tiden. Jag har träffat mycket folk och kompetenta sjuksköterskor, varit på platser jag aldrig annars skulle besökt, lärt mig massor och inte bara om sjukdomar utan även fått ett nytt sätt att tänka. Att få jobba som sjuksköterska är så omväxlande, ingen dag är den andra lik. Jag får vara med att lindra och trösta, ibland blir någon botad av sin medicin och ibland blir jag inbjuden till en persons hemliga innersta ”rum” och få ta del av både sorgliga och roliga händelser. Jag lär mig något nytt varje dag. Jag tycker om att jobba inom bemanning. Jag kan påverka mitt liv till det positiva genom att styra min egen tid, hur mina arbetstider ska se ut, hur länge jag ska jobba och jag får en bättre lön. ” säger hon

Kristin har arbetat med Bonliva sedan i somras med HR- och bemanningsansvariga Niklas Åberg som kontaktperson. Ett samarbete hon har trivts väldigt bra med, och känner sig trygg med.

“Jag fick kontakt med Bonliva genom Bemlo, där man kan läsa om olika vårdbemanningsföretag. Killen jag pratade med, sa att jag skulle söka till de största och auktoriserade bemanningsföretagen så sökte jag till Bonliva och fick en underbar kontakt med Niklas. Niklas är för mig värme, trygghet och han tar mig under sina vingars beskydd när jag behöver. Vi har fin kontakt, mycket skratt och skoj. Jag är så kär i honom!” avslutar Kristin.

 

Text & Intervju: Isabelle Brandt


Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterskabemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola?

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.