fbpx

Månadens konsulter i januari: "Jag har fått träffa underbara kollegor som alltid gör sitt yttersta."

Vårdbemanning – månadens konsult – Januari 2021

Månadens konsult är ett pris som delas ut till konsulter från Bonliva som gjort en särskilt god insats inom vård eller omsorg. Utmärkelsen för januari tilldelas gemensamt sjuksköterskorna Annica Olin, Sammy Liniver, Ximena Urzua Vergara och Maria Gruselius för sina insatser inom hemsjukvården i Eksjö.

Under årets gång har hjälteinsatserna runt om i landet varit många. Därför väljer vi på Bonliva att lyfta fram hela fyra av våra duktiga konsulter till utmärkelsen månadens konsult för januari 2021. På hemsjukvården i Eksjö, öster om Jönköping har dessa fyra sjuksköterskor kämpat, hjälpt, samarbetat och löst problem. Allt för att kunna leverera en så jämlik sjukvård som möjligt.

“Wow! Det här var en trevligt överraskning. Tack så mycket för att ni har utsett mig och de andra till Månadens Konsulter. Det hade nog ingen av oss väntat. Samarbetet i Eksjö har varit jättebra. Tiden där har varit tuff men också väldigt lärorik. Jag har fått träffa underbara kollegor som verkligen gör sitt yttersta. Sedan måste jag också berömma enhetschefen Margareta Enekvist som är den bästa chef jag någonsin haft. Hon har hjälpt oss i alla skeden”, säger Sammy.

För Margareta Enekvist själv var det ingen chock att Annica, Sammy, Ximena och Maria blev nominerade. Hon är mycket positiv och tacksam över deras insatser och förklarar att de alla fyra är väl värda priset.

“Först och främst vill jag gratulera dem alla till utmärkelsen, det förtjänar dem. De har tillfört så mycket till oss i verksamheten under hösten och hela vägen fram till årsskiftet när de tyvärr behövde lämna oss för nya spännande uppdrag. Samarbetet med Bonliva har också varit väldigt lyckat. Annica, Sammy, Ximena och Maria har varit så omtyckta av alla och jag hoppas att jag får arbeta tillsammans med dem i framtiden igen”, säger Margareta.

Det var tufft men samtidigt väldigt givande och jag har fått många härliga skratt på köpet!

Situationen på verksamheten de arbetat på har under hösten ofta varit väldigt tuff. Covid-19 har skapat en ökad arbetsbelastning och brist på personal vilket har gjort att Bonlivasjuksköterskorna tvingats vara mycket lösningsorienterade. 

“Vi har haft en väldigt påfrestande höst och vi har verkligen gjort allt vi kan. Planen var initialt att jag endast skulle jobba tre kvällar i veckan, men det slutade med att jag arbetade heltid. Det var tufft men samtidigt väldigt givande och jag har fått många härliga skratt på köpet”, berättar Ximena.

Trots den påfrestande hösten är Annica, Sammy, Ximena och Maria positiva glada över att de kunnat göra skillnad. Deras genuina engagemang för patienter i behov av vård gör dem alla till fina medmänniskor och värdefulla kollegor – och framför allt – värdiga vinnare av utmärkelsen Månadens konsult i januari 2021.

 

Text & Intervju: Isabelle Brandt

 


Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterskabemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola?

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.