fbpx

Månadens konsulter, december "Den första maj öppnar vi en sommarkrog tillsammans!"

 

Månadens konsult är ett pris som delas ut till konsulter från Bonliva som gjort en särskilt god insats inom vård, omsorg eller skola. Årets sista utmärkelse tilldelas sjuksköterskorna Bitten Kjellman och Christina Andersson.

Christina Andersson, sjuksköterska i Svalöv Foto:privat

Gemensamt för konsulterna som jobbar med Bonliva är att de ofta är särskilt äventyrslystna och lägger ner mycket energi på att uppnå de drömmar de har i livet. Bemanningssjuksköterskorna Bitten och Christina ingår onekligen i den skaran, och båda är enade över att den största friheten som finns är makten att få bestämma över sin egen tid. De nära vännerna träffades för ungefär sex år sedan när de arbetade tillsammans på ett boende i Åstorp i nordvästra Skåne, Bitten som konsult via Bonliva och Christina som fast anställd via kommunen. De upptäckte fort att de hade liknande mål och värderingar i livet och påbörjade en fantastisk resa ihop.

Bitten Kjellman, Sjuksköterska i Svalöv Foto:privat

“Efter tre fasta jobb var jag trött på att få order och ständigt arbeta övertid. Av en kollega fick jag höra om konsultlivet och ville genast testa på det. Efter att ha provat några olika bemanningsföretag hittade jag ett lyckat samarbete med Bonliva genom kontaktpersonerna Rebecca och Nathalie. Där har jag stannat i många år nu och ångrar det inte en sekund. Jag kämpade för att få med mig Christina på tåget, som först var något skeptisk, men 2019 tog hon också steget.” säger Bitten.

Bitten och Christina har följt varandra i karriären sedan dagen de träffades i Åstorp. Idag arbetar de inom äldreomsorgen tillsammans i Teckomatorp i Svalövs kommun.

“Vi är ju själsfränder, vi funkar bäst ihop. Det är skönt att ha ett så pass bra samarbete som vi har. Kan inte Bitten hoppa in och täcka ett pass, så kan oftast jag. Vi har dessutom en fantastisk chef på hemmet i Svalöv och hon gör det väldigt roligt att gå till jobbet. Jag trivs väldigt bra trots att det har varit, och fortfarande är, en otroligt hög belastning för oss i sjukvården just nu till följd av Coronapandemin. Därför är det fantastiskt roligt att få utmärkelsen Månadens konsult. Det lyste upp vardagen lite i vintermörkret.” säger Christina.

Vi kan jobba som bemanningssjuksköterskor när vi känner för det och arbeta med restaurangen när vi känner för det!

Förutom att arbeta inom vården tillsammans har de under det senaste året arbetat på ett sidoprojekt ihop. Den första maj 2021 öppnar de en sommarkrog i Skälderviken i Ängelholm med målet att kunna livnära sig på den under sommarhalvåret.

“Det ska bli så fantastiskt roligt att äntligen få sätta restaurangen i verk efter många månaders planering och år av drömmande.” berättar Bitten.

“Detta är något vi kämpat för väldigt länge och är verkligen det vi ser fram emot mest med 2021. Det är roligt med nya milstolpar och att få öppna dörrarna för allmänheten är den vi längtar efter just nu. Vi hoppas att andra branschkollegor från Bonliva som har vägarna förbi i sommar stannar en stund för att smaka en räksmörgås eller ta något att dricka.” tillägger Christina.

De är båda överens om att försöka jobba så mycket som möjligt med restaurangen, samtidigt som de vill få in några pass då och då på hemmet i Svalöv.

“Det är ju det som är så himla härligt med att vara konsult. Vi kan jobba som bemanningssjuksköterskor när vi känner för det och arbeta med restaurangen när vi känner för det. Då kommer vi inte heller tappa gnistan för vårdyrket, det blir helt enkelt bara en extra glädje” avslutar Christina.

 

Text & Intervju: Isabelle Brandt

 


Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterskabemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola?

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.