fbpx

Månadens konsult, oktober: "att arbeta som konsult är något utöver det vanliga"

Månadens konsult i oktober 2020 – sjuksköterskebemanning

Månadens konsult är ett pris som delas ut till konsulter från Bonliva som gjort en särskilt god insats inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för oktober 2020 tilldelas anestesisjuksköterskan Kenneth Wallgren. 

Kenneth Wallgren Foto: privat

Det finns människor som varje dag gör stor skillnad genom sitt yrke och Kenneth är en av dem. Det senaste året han, precis som resten av oss, fått vara med om mycket till följd av Covid-19. Som tidigare ambulanssjuksköterska är Kenneth van vid snabba omställningar och att rycka in när det behövs, så när viruset slog till och vände upp och ner på sjukvården tvekade han därför inte på att hjälpa till där behovet var som störst. Således fick han efter en snabb introduktion bidra som sjuksköterska på intensivvården med uppgift att ta hand om de absolut svårast sjuka coronapatienterna. Trots tunga skyddsdräkter, högt tempo samt höga förväntningar från omvärlden har han sedan dag ett varit positiv och målinriktad.  

“- Pandemin är inte över än, men denna resan har stärkt mig på ett personligt plan så väl som i mitt yrkesmässiga självförtroende. Jag är glad över att jag fick vara med och hjälpa till, men kommer samtidigt att vara jättetacksam om jag slipper vara med om det igen. Pandemin kommer att skrivas in i skolböckerna och visst är det häftigt att kunna säga att jag var med och påverkade – att jag klarade av det. Det är viktigt med återhämtning för att orka så jag brukar ta promenader, motionera och bygga med lego, det får mig att slappna av. Som konsult får man väldigt mycket egentid mellan passen vilket underlättar återhämtningen”, säger Kenneth.   

Vägen till yrket som sjuksköterska har inte varit helt självklar. I många år arbetade Kenneth nämligen i en helt annan bransch, dels som chaufför och dels som säljare för lastbilar. Men viljan att hjälpa andra och att finnas till hands i svåra situationer har alltid funnits där och en dag kände han att det var dags att satsa på sin dröm. Idag har han arbetat som sjuksköterska i 12 år och är glad över att han vågade ta steget in i ett yrke han alltid brunnit för men aldrig vågat testa på.

Pandemin kommer att skrivas in i skolböckerna och visst är det häftigt att kunna säga att jag var med och påverkade – att jag klarade av det.

– 2008 hade jag passerat 40 år och slogs av tanken att om jag skgöra något mitt liv som jag verkligen vill göra, så måste jag göra det nu. Innan dess var det en lång rad av slumpmässiga händelser som hade styrt mitt yrkesliv. Vården har alltid legat mig varm om hjärtat och ambulansyrket har lockat många gånger, så det blev naturligt att gå den vägen. Det bästa med att jobba som sjuksköterska är att få hjälpa folk när de har det som svårast. Ingen vill ju bli opererad och mitt jobb är att avdramatisera hela händelsen när patienteär som mest nervös innan operationberättar Kenneth. 

Han arbetade tidigare många nattpass på ambulansen, men trivdes inte med upplägget och valde därför i januari 2018 att ta nästa steg i sin karriär genom att bli sjuksköterskekonsult med BonlivaVäl på sitt första uppdrag tog det inte lång tid innan Kenneth förstod att han hade hamnat rätt – bemanningslivet passade honom perfekt. 

– Att arbeta nattskift fungerade inte för mig, jag lyckades inte återhämta mig efter passen på det sätt man skgöra. Så jag sa upp mig och testade på ett bemanningsuppdrag istället och upptäckte direkt att det var något utöver det vanliga. Upplägget som en konsult är helt perfekt för mig. Det finns såklart både för- och nackdelar med allt, men jag upplever nästan bara fördelar. Man kan ju ha lite söndagsångest när man ska åka ifrån familjen på uppdrag, men jag har ju friheten att kunna bestämma själv när jag ska kunna vara ledig med dem och det är få förunnatnen i kombination med friheten gör att jag trivs så bra med att jobba som konsult med Bonliva, avslutar Kenneth.  

 

Text: Isabelle Brandt

 


Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterskabemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola? Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.