fbpx

Månadens konsult, september: "Varje dag ser annorlunda ut"

Månadens konsult i SEPTEMBER 2020 – sjuksköterskebemanning

Månadens konsult är ett pris som delas ut till konsulter från Bonliva som gjort en särskilt god insats inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för September 2020 tilldelas ambulanssjuksköterskan Andreas Bengtsson.

Andreas Bengtsson Foto: Privat

Att vara först på plats vid en olycka innebär ett stort ansvar. Det kräver dessutom en god problemlösningsförmåga, en egenskap som Bonlivakonsulten Andreas verkligen besitter. Han har lång erfarenhet av att arbeta som ambulanssjuksköterska och är en uppskattad medarbetare som gör ett fantastiskt jobb vart han än kommer. Av sina avdelningschefer i Västra Götaland där han arbetar beskrivs han som en stor trygghet för verksamheten. De är heller inte sena på att fråga om han vill förlänga sitt uppdrag hos dem, vilket alltid är ett kvitto på en god arbetsinsats. Men trots sina goda insatser var bemärkelsen Månadens konsult något Andreas inte hade räknat med.

”- Det var en jätterolig överraskning att bli månadens konsult, det trodde jag inte. Det uppskattas verkligen”, säger Andreas.

Andreas insåg att han ville jobba inom vården när han gjorde lumpen. Han var förbandsjukvårdare och hans befäl var sjuksköterska. Befälet berättade om gott om sin profession och Andreas tyckte det lät spännande. Efter ett år inom utlandsstyrkan i Kosovo valde han att läsa till sitt nya drömyrke och specialiserade sig inte långt därefter till ambulanssjuksköterska.

Patienterna kan behöva allt från akut vård till att lyckligtvis endast behöva vanliga medicinska bedömningar.

”- Det jag uppskattar mest med att jobba som sjuksköterska är att det alltid finns jobb att välja mellan och en stor bredd på vad man kan välja att arbeta med. Man blir aldrig fullärd, känner man sig klar på ett område så kan man byta till ett annat och lära sig om det. Varje dag ser annorlunda ut, det blir ju så när man jobbar med människor, det är ett väldigt varierande yrke. Patienterna kan behöva allt från akut vård till att lyckligtvis endast behöva vanliga medicinska bedömningar”, beskriver Andreas.

När Andreas år 2017 blev kontaktad av Bonliva fick han höra om möjligheten att arbeta som bemanningskonsult. Han tyckte att det lät intressant och värt att testa. Det krävdes inte många dagar på sin nya arbetsplats innan han märkte att konsultandet var hans grej och sedan dess har han varit en väldigt uppskattad konsult hos Bonliva.

”Jag bestämmer ju själv hur mycket jag vill jobba och när jag tar semester. Sen är det självklart mycket bättre lön och pension, så jag ser bara fördelar. Jag vill aldrig gå tillbaka till landstinget, det är här jag ska stanna”, säger Andreas.

Resa och äventyr är en stor del av Andreas liv och han försöker alltid att ta åtminstone åtta veckors semester per år – något som inte var möjligt innan han började jobba med Bonliva. Schemaläggningen av arbetstider och semesterveckor gör han tillsammans med sin konsultchef Tobias Hagman och samarbetet tycker Andreas fungerar väldigt bra.

”Alla konsultchefer jag har haft på Bonliva har varit väldigt bra, proffsiga och snabba, de lyssnar på det jag vill och ordnar det sedan. De löser alla problem som kan dyka upp och är alltid trevliga och tillmötesgående, något jag värderar högt. Jag är väldigt nöjd med Bonliva som arbetsgivare och rekommenderar ofta dem till mina kollegor.” avslutar Andreas.

 

Text: Siri Ludwigs

 


Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterskabemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola? Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.