fbpx

Månadens konsult i juli: "Jag älskar förändring och utmaningar"

Månadens konsult i juli 2020 – sjuksköterskebemanning

Månadens konsult är ett pris som delas ut till konsulter från Bonliva som gjort en särskilt god insats inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för juli månad tilldelas sjuksköterskan Suzanne Carlsson Lind, som av sin nya arbetsplats beskrivs som en stor trygghet och glädjespridare.

Suzanne Carlsson Lind Foto: Privat

Det krävs mod för att prova på något nytt. Efter över 40 år som sjuksköterska, operationssjuksköterska och barnmorska valde Suzanne Carlsson Lind att på nytt prova vingarna genom att ta sig an ett uppdrag inom äldrevården som sjuksköterska med Bonliva. Suzanne, som vanligtvis bor i Stockholm, har inför sommaren packat resväskan och åkt till sommarstaden Kalmar för att bidra med sin breda kompetens och långa erfarenhet. På verksamheten arbetar hon deltid – resten av tiden fyller hon ut med olika intressen och projekt som hon nu har tid över för.

Just möjligheten att få bestämma över sin egen tid är något som Suzanne värderar högt. En stor anledning till varför hon valde att bli konsult var möjligheten att kunna välja ett schema som passar in i livet.

“- Jag är en person som älskar förändring och utmaningar. Jag tycker inte om att stanna på ett ställe för länge. När jag känner att jag tillfört det jag kan så är det skönt att få komma till en ny plats med behov som jag har möjligheten att täcka. Att få testa på att arbeta inom just äldreomsorgen var stort för mig. Jag finner det otroligt givande och jag märker att jag gör skillnad, speciellt eftersom jag har varit verksam i så många år och har stor erfarenhet inom vårdyrket”, säger Suzanne.

Att ha valmöjligheten att arbeta som konsult innebär att ta tillbaka makten över sitt liv!

Att hjälpa andra människor har alltid varit viktigt och känts självklart för Suzanne, men yrket som sjuksköterska har inte alltid varit helt enkelt. Under de senaste åren har hon dock upplevt stora positiva förändringar i sjuksköterskeyrket. Framförallt lyfter hon möjligheten till ökad frihet som sjuksköterska idag jämfört med när hon började arbeta för över 40 år sedan.

“- Jag arbetar två dagar i veckan just nu och sliter för en gångs skull inte ihjäl mig. Att ha valmöjligheten att arbeta som konsult innebär att ta tillbaka makten över sitt liv, vilket jag tycker är en stor fördel med mitt yrke idag som inte fanns under mina tjugofem första yrkesverksamma år. Då var det ont om jobb, man var väldigt styrd av arbetsgivaren och vi blev beordrade hit och dit. Men den tiden är förbi och jag ser det som en fantastisk utveckling. Snittlönen har lyckligtvis också ökat väldigt mycket de senaste åren. Idag är det vi som har makten över våra liv och vår tid!”, menar Suzanne.

Hennes nuvarande upplägg kom Suzanne fram till tillsammans med sin kontaktperson Niklas Åberg. Det goda samarbetet med honom beskriver hon som avgörande i sitt val av bemanningsföretag och uppmuntrar andra sjuksköterskor som är nyfikna på bemanning att vara extra noggrann med sitt val av kontaktperson.

“- Jag har varit i kontakt med många bemanningsföretag men fastnade snabbt för Niklas kompetens. Han är fantastisk och gör det väldigt lätt för mig! Vi kom fram till ett upplägg som passade mig perfekt i en stad jag tycker mycket om. Vi har en nära kontakt och jag känner mig väldigt trygg med honom som ansvarig. Såhär uppskattad och bortskämd är jag inte van vid att bli. Jag blev konsult ganska sent i min karriär men jag ångrar inte en sekund att jag vågade testa”, avslutar Suzanne.

 

Text: Isabelle Brandt


Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterskabemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola? Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.