fbpx

Månadens konsult mars: "Det absolut bästa är att jag får hjälpa människor när de faktiskt behöver hjälp"

Månadens konsult är ett pris som delas ut till en konsult från Bonliva som gjort en särskilt god insats inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för mars tilldelas Gétu Sereché, specialistsjuksköterska inom anestesi och intensivvård.

Gétu har alltid haft en förkärlek för Norge och det är något vi på Bonliva uppskattat väldigt mycket sedan 2017, när Gétu började arbeta som konsult för Bonliva. Gétu är en människa med stort och varmt hjärta som alltid får exemplariska rekommendationer, oavsett vilken arbetsplats han är på. Han sprider alltid härlig glädje runt om sig, på både arbetsplats och till hans konsultansvariga, med bilder från uppdragen och fina ord om teamets insatser. Trots att han är pensionär arbetar Gétu mer än heltid och det spelar ingen roll var, utan där behovet är som störst. Gétu bokstavligen flyger land och rike för att han vill göra skillnad. I samband med utmärkelsen Månadens konsult för mars 2020 passade vi på att ställa några frågor till Gétu kring hans yrkesval.

Vad fick dig att välja vårdyrket?

“Jag är född i Etiopien och blev adopterad hit till Sverige, därmed har jag sett en del saker som inte någon ska behöva se eller uppleva, vilket är en del av det som gjorde valet så självklart. Jag kom in på detta yrke var tack vare min adoptivpappa som gav mig idén att jobba inom vården. Tanken var egentligen att jag skulle studera lantbruksprogrammet i Uppsala, så jag gick den långa vägen kan man säga.

Ett tag var jag även inne på att studera till barnläkare. Jag hade många vänner som var läkare som då faktiskt sa åt mig att jag redan hade valt rätt yrke och att jag skulle vara sjuksköterska, eftersom att pappersarbete inte riktigt passar mig, haha.

Idag har jag som sjuksköterska jobbat med väldigt många barn och jag trivs otroligt bra med det. Jag har jobbat inom yrket i 45 år och har inte ångrat mig en sekund eftersom det är det bästa jobbet.”

Det absolut bästa är att jag får hjälpa människor när de faktiskt behöver hjälp.

Vad tycker du är det bästa med att vara sjuksköterska?

“Det absolut bästa är att jag får hjälpa människor när de faktiskt behöver hjälp. Som konsult har man också en helt annan frihet, jag reser runt i världen och upptäcker ställen och blir berikad av så otroligt mycket människor.”

Hur är det att arbeta för Bonliva som sjuksköterska?

“Jag började jobba för bemanningsföretag på 80-talet och fick då mersmak för Norge, vilket gjorde att jag ville vara kvar helt enkelt. Bonliva har varit min arbetsgivare sedan 2017 och jag känner en ömsesidig lojalitet mellan oss båda. Mina kontaktpersoner är vänliga med väldigt god attityd. Sedan min start har jag blivit bemött med generositet och en unik framåtanda. Det är även väldigt flexibelt när man jobbar som konsult hos Bonliva, med allt från tider till transportmedel och jag får hjälp med allt det praktiska.

Mikaela Siberg är också en fantastisk konsultchef och det är faktiskt tack vare henne som jag är på Bonliva idag. Sättet hon fann mig på är förbryllande. Mikaela hittade mig på Linkedin där hon hade läst om mig och därefter tog hon kontakt med mig. Jag brukar aldrig svara på telefonnummer som jag inte känner igen, men just denna gången gjorde jag det och det känns nästan som att det var menat att jag skulle hamna på Bonliva. Mikaela lyckades verkligen fånga mig, vilket har gjort att jag tackat nej till ca 30 andra bemanningsföretag.

Jag trivs jättebra och alla är så fina på alla sätt och vis, det är ett otroligt bra företag. Jag har Bonliva i mitt hjärta!”

 


Är du också intresserad av att jobba som bemanningspsykolog, bemanningssocionom eller med bemanning inom vård & skola? Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.