fbpx

Visionen är det som gör skillnaden

Marcus Ohlsson har jobbat på Bonliva, bemannings- och rekryteringsföretaget inom vård, omsorg och skola, sedan 2014. Visionen har varit tydlig från start – att tillsammans med konsulter och uppdragsgivare förbättra kvalitén för vård och omsorg. Det har visat sig framgångsrikt: Idag jobbar över 1600 konsulter för Bonliva.

Marcus Ohlsson är operativ chef för läkarbemanningen, vilket innebär att han har ansvar för Bonlivas HR- och bemanningsansvariga. När han började 2014, samtidigt som nuvarande VD:n Ted Bergman, satsade duon på att skapa en gemensam kultur.

– Vi har hela tiden brunnit för att bygga en stark, professionell, och samtidigt vänlig kultur. Det har varit en av de viktigaste faktorerna för att göra allt till vad det är idag: Att medarbetarna och konsulterna ska vara motiverade och trivas när de går till jobbet, och att de känner att de kan utvecklas och växa tillsammans med oss och våra uppdragsgivare.

Sedan Marcus började har det hänt mycket. Genom sådant som ytterligare fokus på kvalitetssäkring, förstärkt personligt bemötande och ett ambitiöst arbete kring schemaläggningar, vilket har lett till en efterfrågad aktör av uppdragsgivarna. Dessutom har det alltid funnit en entreprenöriell stämning, höga målsättningar och en tydlig vision om att hela tiden förbättras och att förbättra. Målet var att till 2017 vara den aktör som hade störst positiv påverkan på branschen.

 Vi pratade om målen närmast dagligen. Alla har varit engagerade och nya idéer har alltid uppskattats. Nu är vi stora nog att vara med och driva branschen i en positiv riktning på riktigt.

Effekten har varit påtaglig. Genom allas insatser har både vårdköer kortats ned och bidrag som att bemanna och rekrytera positioner som annars skulle ha stått tomma och på så sätt gett bättre vård och omsorg för patienterna – vilket i slutändan kan handla om att rädda liv. Marcus menar också att sammanhållningen som byggts upp varit avgörande för att nå dagens position. Många umgås utanför arbetstid, och det finns en inbjudande attityd över hela företaget.

– Det är klart att det blev skillnad när vi gick från 30 till 50 och idag runt 90 anställda, men jag upplever ändå – även om det kanske låter konstigt – att vi har en mycket god sammanhållning hela bolaget. Vi har roligt tillsammans, och trots att alla förstås är olika så finns det en stark känsla av att vi drar åt samma håll.

Inför framtiden finns nya mål. Visionen om att förbättra svensk och norsk vård och omsorg kvarstår, men att göra skillnad även för skolan med trygga och stabila lösningar för både lärare och arbetsgivare står nu på tur.

– Att ständigt förbättra och att utmana oss själva är nu liksom då inbyggt i vårt DNA, och ett viktigt skäl till varför det är så roligt att jobba på Bonliva. Så om du vill ha både utmaningar, ett sammansvetsat team, och möjlighet att utvecklas tillsammans skulle jag verkligen uppmana dig att söka till oss, avslutar Marcus.

För att söka rollen som HR- och bemanningsansvarig, klicka HÄR.