Konsultläkaren Anna inspirerar och sprider kunskap

Publicerad
11/6/2018
Skriven av
Bonliva

Anna Bexell är en av våra fantastiska konsultläkare och en kvinna att inspireras och hänföras av. Hon har arbetat via Bonliva sedan sommaren 2017 och har sedan start arbetat på SiS Råby. Anna har en lång karriär bakom sig och har arbetat i bland annat Kenya och Zambia. Hon är specialist i allmänmedicin, socialmedicin och medicinsk rehabilitering samt utbildad fysioterapeut. När Anna inte arbetar som konsultläkare för oss undervisar hon dessutom på Lunds universitet. Vi fick några minuter av Annas värdefulla tid och passade på att ställa några frågor.

Varför jobbar du som konsult?

Jag är pensionär. Det skojas ofta om att vi är så upptagna och så är det verkligen för mig. Jag arbetar med undervisning för medicinare och jag engagerar mig frivilligt i "medicinsk svenska för utländska läkare”. Sedan är det ju också engagemang för närstående så som familj och vänner. Det blir mycket. Att som konsult få större frihet att bestämma när man ska arbeta och hur mycket passar bra i den här åldern. Jag har också kraft och tid till att engagera mig i patienterna vilket är en förutsättning för arbetsglädjen och för att jag ska vilja arbeta.

Att som konsult få större frihet att bestämma när man ska arbeta och hur mycket passar bra i den här åldern.

Om du fick ändra på en sak inom primärvården vad skulle det vara?

Det behövs en ledning (läkare, inte ekonom) som prioriterar det som är verksamhetens grunduppgift: att ta hand om sjuka människor, ge dem tid, omsorg och plats. Det behövs bättre tillgänglighet, mer kontinuitet samt att gamla och multisjuka som tar tid, får känna sig välkomna och väl omhändertagna.

Vilken ort har du trivts bäst på som konsult?  

I Sverige har jag inte arbetat som konsult på något annat ställe än min nuvarande plats, SiS Råby. Jag trivs dock mycket bra på SiS Råby. Allt ifrån arbetsplatsen, arbetsuppgifterna och patienterna till medarbetarna - allt egentligen. Det är ordning och reda på arbetsplatsen och det finns en otrolig vänlighet. Min kontakt med Bonliva kan jag beskriva med samma ledord: ordning och reda samt vänlighet.

Bli en hjälte du med!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Bli konsult hos Bonliva!

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!