ÅRETS KONSULT 2017

I slutet av 2017 utsåg vi Årets konsult hos Bonliva. En ny utmärkelse som delas ut varje år till en person som bidragit till en större förbättring inom vård och omsorg.

Vi åkte land och rike runt för att leta efter faktiska förbättringar och insatser för patienter och klienter. Utöver det frågade vi våra uppdragsgivare efter personer som de tyckt utmärkt sig utöver det vanliga under året. Vi fick in många nomineringar och såg flera fina exempel men ett stack verkligen ut!

Vi kan nu med stolthet presentera psykologen Sofie Russberg som blev Årets konsult!  Hennes otvivelaktiga engagemang för att förbättra livssituationen för utsatta ungdomar i kombination med konkreta och väl genomtänkta verktyg till personalen, i syfte att hjälpa ungdomarna utifrån sin förmåga, har gjort henne mycket uppskattad. Sofie är en sann vårdhjälte som har öppnat upp till förbättring och utveckling och hon är en inspirationskälla för oss alla.

Vid sidan av arbetet som konsult driver Sofie även Reboost Psykologtjänst vars syfte är att sätta ord på varför individer beter sig som de gör och hur personalgrupper konkret och tydligt kan arbeta för att förbättra den psykiska hälsan hos barn, ungdomar och vuxna. Reebost erbjuder handledning, utbildning och psykologutredningar. Läs gärna mer HÄR.

Årets konsult 2017 med motivering:

”Med en otroligt hög grad av professionalism och personlig värme har Sofie inte bara blivit uppskattad av personalen i verksamheten utan även av de ungdomar som hon arbetat med. Särskilt utmärkande är Sofies otvivelaktiga engagemang för att förbättra livssituationen för ungdomar som omhändertagits pga kriminalitet och missbruk. Men som ofta har en psykisk ohälsa inte sällan i kombination med neuropsykiatriska funktionshinder. Med enkla och välriktade utbildningsinsatser i vardagen har Sofie gett personalen verktyg att bättre förstå och möta ungdomarna. Sofie har även ett förhållningssätt till ungdomarna som går ut på att stärka deras egna förmågor vilket skapat stor tillit och öppnat upp för förmågor vilket skapat stor tillit, förändring och utveckling som de själva kan uttrycka. Sofie Russberg är en sann vårdhjälte som genom sitt arbete ser till att människor i utsatt position får precis det stöd de behöver!”

HÄR kan du se Sofies reaktion när hon ovetandes vann!

Vi ser fram emot att följa Sofie längs vägen och stödjer hennes viktiga arbete för att förbättra den psykiska hälsan.