Träffa bemanningsläkaren Mino

Läkare mino

Mino är läkaren som egentligen hade tyngdlyftning som fokus och framtidsmål. Men tack vare goda råd från personer i sin närhet hamnade han slutligen på läkarlinjen och arbetar idag runt om i Sverige som bemannningsläkare via Bonliva.

Vad var det som gjorde att du blev läkare?

” -Jag blev läkare för att min pappa, som själv var läkare, visade mig att yrket var en bra väg att gå. En dag tog han med mig till sitt arbete då han jobbade på Södersjukhuset och opererade. Jag fick vara med under hela operationen och en av pappas yngre kollegor övertygade mig om att just läkaryrket var bäst och häftigast. Jag rådfrågade sedan min bror som svarade att jag som var så tråkig och aldrig ville gå med på fest lika gärna kunde bli läkare eftersom de arbetar så mycket och inte har tid med fester.” säger Mino och skrattar.

hur kom du på tanken att jobba som KONSULT?

”- Jag arbetade första gången som konsult efter min AT och egentligen har jag bara varit anställd under min AT och ST. Samma dag som jag skickade in pappren för specialistbeviset sa jag upp mig och började som konsult. En stor anledning till beslutet är att jag kan arbeta när och hur mycket som jag själv väljer. Denna valfrihet är mycket viktig för mig. Jag är övertygad om att konsultarbetet har gjort mig till en mycket bättre läkare. Man har högre krav på sig själv och jag upplever att jag får mycket kunskap. Jag kan sedan dela med mig av den kunskapen eftersom jag regelbundet byter arbetsplats och får se många olika verksamheter och landsting. Helst tar jag långa uppdrag så att jag kan följa varje patient lättare. Jag ser inga nackdelar i mitt val att arbeta som konsult på heltid, endast fördelar – både yrkesmässigt och privat.” berättar Mino.

Mino har sitt hem i Stockholm och när han är på uppdrag ute hos en vårdgivare veckopendlar han. Hans fru Doris följer då med någon vecka ibland men när uppdragen ligger längre bort från hemmet flyttar Doris med under hela uppdragsperioden. Mino tycker själv att uppdragen som Doris är med på är de bästa. Då gör de uppdragen som ett team och planerar ihop vilket berikar privatlivet. De kan upptäcka och utforska en ny plats tillsammans och göra planer för de veckor som Mino inte arbetar. Varje gång de kommer till en ny ort är de noga med att promenera mycket för att lära känna samhället och invånarna som bor där. De går på restaurang och använder den lokala frisören för att på så sätt bidra till den ort de ska kalla hemma i ett år. De går alltid på marknader och andra evenemang som anordnas för att vara en del av gemenskapen och stötta orten.

Vad var det som gjorde att du valde att arbeta för BONLIVA?

”Jag arbetade tidigare för ett annat bemanningsbolag men under ett uppdrag i Stockholm träffade jag sjuksköterskan Evis som rekommenderade Bonliva. Efter att jag ringt er och pratat en stund kändes det helt rätt att byta. Jag tycker mycket om att Bonliva arbetar personligt och inte bara via mail. Jag och Doris får lära känna min kontaktperson på riktigt och det känns tryggt. När vi skulle bo på annan ort så var ni väldigt snabba med att ordna allt runtomkring så att vi skulle trivas. Min kontaktperson åkte till och med och inredde en hel lägenhet som var helt tom så att vi kunde bo där under en längre tid. Det kändes seriöst!” avslutar Mino.


 

ÄR DU NYFIKEN PÅ BEMANNINGSUPPDRAG SOM LÄKARE?

BESÖK GÄRNA VÅR SIDA för läkarbemanning. Vi har nischade team inom Psykiatri, Medicin, Kirurgi, Radiologi, Oftamologi och Primärvård. Där kan du kan göra en intresseanmälan och få mer information om vad ett uppdrag som bemanningsläkare kan innebära för dig. Via Bonliva har du även möjlighet att jobba som hyrläkare på konsultbasis. Allt utifrån din kalender och dina erfarenheter, drömmar och drivkrafter.