fbpx

PCR antigen antikropp

COVID-19 TESTER

I STOCKHOLM & VÄXJÖ

Bonliva är ett av Sveriges främsta privata vård- och omsorgsbolag. På vår mottagning vid Torsplan i centrala Stockholm samt på Storgatan i Växjö hjälps du av erfaren vårdpersonal med tester såsom PCR, Antigen, Antikropp.

Vi erbjuder snabba svar och du hittar mer information om respektive test på vår bokningssida längre ner på sidan. Vid negativt provsvar kan du erhålla friskintyg på både engelska och svenska digitalt via e-post samt EU-bevis via E-hälsomyndigheten. Vid eventuellt positivt svar kontaktar vi dig per telefon enligt rutiner för smittspårning.

Bakom satsningen står Bonliva samt vårdgivaren iDr-medical.

För att se våra lediga tider och läsa mer information om våra tester:

 

BOKA ELLER LÄS MER OM TEST I STOCKHOLM

 

BOKA ELLER LÄS MER OM TEST I VÄXJÖ

 

Så funkar det vid PCR-test

Boka tid för PCR-test

Boka tid för PCR-test + reseintyg direkt via länken nedan. Du ser alla tillgängliga tider och bokar sedan den som passar dig bäst. Du kan välja mellan att betala via Klarna eller på plats. Observera att du behöver ha varit symptomfri i 7 dagar inför provtagningen.

Provtagning på 10 min

Testet utförs på vår mottagning i centrala Stockholm och i Växjö av erfaren vårdpersonal. Du behöver ha varit frisk utan förkylningssymptom i minst 7 dagar innan testet tas. Betala via webben eller på plats med Swish eller kort.

Snabbt svar

Du får ditt reseintyg för PCR-test digitalt per e-post. Innan 23.00 samma dag för Express-PCR, inom 36 h för ordinarie PCR-test. Det medicinska intyget är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av svensk legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter om ditt namn, medborgarskap, passnummer samt var och när testet tagits och dess resultat.

Vanliga frågor om PCR test & reseintyg

Vi förstår att du har många frågor om hur det fungerar att ta ett PCR-test för att få ett reseintyg. Vi har samlat svaren på några av de vanligaste frågorna om PCR-test & reseintyg nedan.

 

Intyget utfärdas på engelska och innehåller följande information samt utförlig information om labbet som utför analysen samt om testet:

  • Fullständigt namn (ska överensstämma med namnet i passet)
  • Passnummer
  • Personnummer (viktigt att du säkerställer att du skriver rätt personnummer vid registrering)
  • Adress
  • Testresultat
  • Tidpunkt för provtagning
  • Tidpunkt för utfärdande av läkarintyget

PCR-test betyder Polymerase Chain Reaction (PCR) och är ett test och en analysmetod som används för att diagnostisera om en person har en pågående infektion av Covid-19. Testet genomförs via en svabbning i näsborrarna. Vi på Bonliva erbjuder nu PCR-test på vår mottagning i Stockholm och i Växjö. I regel får du svar på ditt test inom 36 timmar på vardagar och 72 timmar på helger.

Du får ett läkarintyg som är underskrivet av en legitimerad läkare och innehåller tidpunkt för när testet togs, dina personuppgifter (inklusive passnummer) och information om att det är ett certifierat PCR-test som är analyserat av ett ackrediterat laboratorium.

Om du testar dig på någon av våra mottagningar behöver du ta med dig ditt pass eller en bild på ditt pass. Se till att du har varit symtomfri i 14 dagar innan provtagningen. Observera att du behöver boka tid innan ditt besök.

Testet tar i regel 5-10 minuter.

Avbokning skall göras senast 24 timmar innan avtalad tid. För sent avbokad tid eller uteblivet besök debiteras du med 100%.

Ja! Vi skickar intyg alla dagar, även helger och röda dagar.

Vår mottagning i Stockholm hittar du på St Eriksgatan 117 i Stockholm. Följ skylten mot C-hissarna, du hittar sedan vår mottagning på våning 9. I våra lokaler håller vi säkert avstånd och all personal använder CE-godkänd skyddsutrustning.

I Växjö finns vår mottagning på Storgatan 56.

Ett friskintyg är ett medicinskt intyg som, av många länder, just nu krävs för att du ska beviljas inresa i landet. Ditt friskintyg / reseintyg visar att du har tagit ett PCR-test eller ett antigentest som visar negativt för en pågående infektion av covid-19.

Nej, då labbet och våra läkare har viss handläggningstid tar det i regel 36 timmar innan du får ditt reseintyg. Du får oftast ditt resultat dagen efter din provtagning (36 – 48 timmar).

Ditt test skickas till ett laboratorium som analyserar provet. Vi skickar sedan svaret till dig inom 36-48 timmar efter att du har tagit testet (vanligtvis runt 22.00 dagen efter).
Olika typer av provsvar
Positiv – betyder att du har Covid-19 då viruset hittades i provet som du lämnat.
Vi kommer meddela dig om detta så att du kan försätta dig själv i karantän i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Negativ – Vid negativt PCR-test kan vi utfärda ett reseintyg / friskintyg för resa på engelska som styrker detta.
Ej bedömbart – betyder att det inte går att få något resultat från provet. Nytt prov rekommenderas.

 

Notera även att vi inte kommer att kunna utfärda något intyg vid Positivt eller Ej bedömbart prov.

 

Bonliva / iDoc ansvarar ej för om ett prov genererar resultatet ”Ej bedömbart”.
Vi ansvarar ej heller för eventuella kostnader för patienten till följd av detta, t.ex. i form av utebliven resa.