fbpx

Q&A

Frågor och svar

Hittar du inte svar på din fråga nedan, ställ den gärna
direkt till oss så svarar vi dig info@bonliva.se

Enkelt! Gå till vår startsida och gör en kort intresseanmälan så kommer någon av våra nischade bemanningskonsulter kontakta dig inom kort. Eller så kan du ringa in direkt till oss, vi tycker alltid det är så trevligt att bli kontaktade direkt!

Enkelt! Antingen genom en intresseanmälan via hemsidan eller så ringer du upp någon direkt. Du kan även maila någon av oss direkt så kommer du direkt i kontakt med en nischad bemanningsansvarig utifrån ditt område. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Du blir kontaktad av en bemanningsansvarig inom din specialitet inom 24 h under arbetsdagar. Kontaktar du oss under en helg kommer vi kontakta dig så snart som möjligt första arbetsdagen efter helgen.

När du arbetar som konsult anpassas din lön utifrån dina arbetslivserfarenheter, utbildning och kompetens. Ersättningen varierar även utifrån uppdraget, såsom vilken arbetsplats du arbetar på såsom arbetsbelastning och arbetsuppgifter, geografisk placering samt om det är ett akut eller längre uppdrag. Som konsult väljer du om du vill ha lön eller om du vill fakturera via eget bolag. Din lön är marknadsmässig och konkurrenskraftig. Hör gärna av dig om du vill veta hur dina möjligheter ser ut.

Hittar du inte ett uppdrag som passar dig just nu så håller vi givetvis kontakten med dig och håller ständigt utkik efter nya uppdrag som passar. Så snart vi får in någonting som vi tror intresserar dig så kommer vi höra av oss.

Ja! Vi har precis börjat med ett projekt att fortbilda de konsulter som arbetar för oss med kontinuitet. Det är viktigt för oss att tillsammans med våra konsulter utveckla vården på bästa sätt. Kontakta gärna din bemanningsansvariga för mer information! Eller läs mer här

Givetvis kan du det. Det finns många olika typer av anställningsformer hos oss, all tid du har möjlighet att lägga på konsultarbete är värdefull!

När du arbetar på uppdrag för oss är det vi som företag som är din arbetsgivare och därmed har allt arbetsgivaransvar över dig. Det är till oss du vänder dig när du har frågor eller funderingar kring ditt uppdrag och dina villkor – vi finns här för dig dagligen som en vanlig arbetsgivare!

Vi betalar ut din lön veckovis. Efter din avslutade arbetsvecka skickar du in din signerade tidrapport, tillsammans med eventuell faktura och därefter betalar vi ut den så snart vi bara hinner, men max 10 dagar efter att vi mottagit den.

Vi arbetar med snabb återkoppling och återkopplar till dig så snart vi får svar från en verksamhet. Vi håller dig även uppdaterad under tiden så du vet hur processen ser ut.

Det går bra att anmäla intresse till flera uppdrag samtidigt, men vi är också väldigt måna om att vara ärliga och öppna mot verksamheterna vi arbetar med om att du i sådant fall går i andra tankar också.

Vi samarbetar med alla landsting och flertalet privata aktörer, så det beslutet är upp till dig! Vi kan även vägleda dig utifrån vad som skulle passa dig om du skulle ha svårt att välja.

Du kan antingen välja att arbeta heltid, deltid eller enstaka veckor via oss. Det är helt beroende på vad du är intresserad av och vad som passar din livssituation. Vi har uppdrag inom alla specialiteter.

Såklart, det är det som är fördelen med att arbeta som konsult via oss! Så länge du följer schemat som är anpassat efter uppdragets ramar och som du är med och sätter från start. Vill du arbeta mer eller mindre under någon specifik period i livet är det en möjlighet som många uppskattar.

Givetvis får du välja det uppdrag du är mest intresserad av, men vi tar alltid i beaktning din kompetensprofil och erfarenhet så det matchar med verksamhetens behov som slutligen väljer vårdkonsulten för uppdraget.

I dagsläget erbjuder vi utöver Sverige även uppdrag i Norge! Kontakta oss för mer information om vilka uppdrag som finns samt om du behöver hjälp med att ansöka om behörighet.Läs mer här 

Det går jättebra! Bara meddela oss detta så tidigt som möjligt så utgår vi ifrån detta genom hela processen. Vill du även ha information och guidning om hur du kan starta ett eget bolag kan vi hjälpa dig med att vägleda dig rätt i informationsdjungeln.

I de flesta fall gäller 6 månaders karens innan du kan arbeta i samma landsting eller region du har varit anställd i. Men däremot går det bra att arbeta hos en privat vårdgivare i samma region under karenstiden alternativt inom kommunarbete om du känner att du vill bidra men inte har möjlighet att resa långa sträckor.

Ja, i många fall går det jättebra att arbeta för en och samma vårdgivare kontinuerligt och kontinuitet är det som är bäst för patientsäkerheten. Men vi ser givetvis även till verksamheternas bästa och de behov de har. Vi kan inte alltid garantera ett långvarigt behov hos en och samma vårdgivare då behoven fluktuerar och du arbetar under en tidsbestämd period. Skulle du vara i behov av ett längre uppdrag än som erbjuds på stället du befinner dig på är vi snabba att se över en ny arbetsplats till dig.

Du får ett välkomstkit av oss där du får all information inför, under och efter ditt uppdrag. Du har alltid en och samma kontaktperson som du kan vända dig till. Vi finns här för dig längs vägen!

Det är helt upp till dig! Vissa av våra konsulter arbetar enstaka ströveckor, medan andra tar längre uppdrag som sträcker sig över flera månader. Det är upp till dig, och vad du är intresserad av och vad det finns för behov hos våra vårdgivare.

Vi har kollektivavtalsliknande lösningar, som är anpassade efter hur ditt liv ser ut just nu, som vi erbjuder alla våra konsulter så att du alltid ska kunna känna dig trygg i alla situationer. Kontakta gärna en bemanningsansvarig här för mer information om detta.

Vi har som praxis att alltid boka och bekosta ditt boende om du arbetar på annan ort och vi har avtal med många boenden, både hotell och lägenheter i flertalet städer. Givetvis noggrant utvalda så att du ska må bra och få sova på den bästa kudden när du arbetar på annan ort. Reseupplägget bokar vi gärna inför uppdraget så att allt går smidigt inför ditt uppdrag.

Vilken slags
vårdhjälte
är du?

Genom att bemanna vården där behoven finns, bidrar vi till att skapa ett bättre liv för alla. Det skulle inte gå utan alla fantastiska hyrläkare, stafettläkare, sjuksköterskor, terapeuter,  medicinska sekreterare, socionomer, psykologer och annan vårdpersonal som bidrar med sitt hantverk.

Oavsett vad du kallar dig är du vår hjälte.