Frågestund: Hur är det att arbeta som konsult i Norge?

Publicerad
31/3/2022
Skriven av
Jaana Salla

På vår Instagram har vi en återkommande frågestund där vi ber alla våra följare ställa frågor till oss. Temat för denna frågestund var hur det är att arbeta som konsult i Norge, och fick in många bra frågor.

Skattar man i Norge eller Sverige som vårdkonsult?

När du arbetar för Bonliva i Norge så skattar du i Norge.

Hur mycket skattar jag som vårdkonsult i Norge?

Det finns olika modeller att välja mellan skattemässigt, kildesskatt och ordinarieskatt. Om du är osäker på vilken modell som passar dig bäst så kan du kika på denna sida www.skatteetaten.no

Jag har hört att man får dubbelt betalt vid övertid som vårdkonsult, stämmer det?

Det stämmer att du får övertidbetalt, 100 % av din grundlön i övertidsersättning vilket även gäller vi extrapass och vid andra omständigheter.

Löser ni ett eget boende till mig som vårdkonsult i Norge?

Vi står för resa och boende under den period som du arbetar via oss, och vi gör alltid vårt bästa för att se till just dina behov.

Vad behöver jag göra för att få arbeta som sjuksköterska eller läkare i Norge?

För att få arbeta i Norge krävs det att du är legitimerad i Norge, den ansökan gör du via helsedirektoratet. Via Bonliva kan du exempelvis jobba med olika vårduppdrag i vårt kära grannland, vi erbjuder bland annat uppdrag som bemanningsläkare i Norge eller sjuksköterska i Norge. Tveka inte att kontakta oss om du är intresserad av att höra mer om vad det innebär att jobba som konsult via Bonliva.

Hur söker man norsk legitimation som sjuksköterska eller läkare?

Du söker den via helsedirektoratet, men vi erbjuder hjälp och guidning för hur du gör detta. Bra att veta är att din autorisasjon gäller till din 80-årsdag så skulle det vara intressant i framtiden med arbete i Norge kan det vara bra att ansöka om legitimationen direkt!

Tjänar man in pension i Norge som sjuksköterska eller läkare?

Det gör du, vi betalar dessutom alltid tjänstepension när du är anställd utav oss!

Måste man prata norska som sjuksköterska eller läkare i Norge?

Nej, det fungerar bra med nordiska språk.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret.

Är du också intresserad av att jobba som bemanningsläkare? Vad kul!

Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.

Prenumerera på Bonlivas nyhetsbrev

Få tillgång till uppdrag, inspiration och erbjudanden varje månad!