fbpx

Johan Spångö ny VD på Bonliva

Bemanningsföretaget Bonliva AB byter VD. Efter fyra framgångsrika år lämnar Ted Bergman över stafettpinnen till Johan Spångö som utsetts till ny VD av styrelsen.

Johan tillträdde i sin roll den 30 mars och kommer senast från vårdbolaget Attendo, där han satt i företagsledningen med ansvar för bland annat affärsutveckling och företagsförvärv.

– Jag känner en stolthet över att få leda Bonliva framåt. Det är en organisation som vuxit snabbt och som har kvar mycket energi och hunger, men som mognat till en nivå där ytterligare strukturer och processer kan tillföra stor nytta. Jag kommer arbeta för att vi även fortsättningsvis ska bibehålla bolagets entreprenörsanda, snabbhet och smidighet samt den fantastiskt fina företagskultur som kultiverats under åren.

Under åren på Attendo har Johan ansvarat för fler än 50 bolagsförvärv och har därigenom en vana av att snabbt sätta in sig i nya verksamheter, någonting han ser som gynnsamt under rådande Corona-pandemi.

– Med tanke på allt som sker i omvärlden och den storm vi ser till följd av Corona-viruset så är det ett fantastiskt tillfälle att få bli en del av Bonliva. Det råder en enorm brist på vårdpersonal och här kan vi göra stor skillnad för Sveriges befolkning. Jag är van vid att snabbt bidra med prioriteringar och struktur i bolag och har för avsikt att omedelbart kunna vara en del av det livsviktiga arbetet med att bemanna upp vårdenheterna runt om i landet.

Fredrik Olsmar, grundare på Bonliva, ser fram emot att Johan tillträder som ny VD men är också tacksam över att Ted Bergman stannar kvar inom organisationen.

– Johan kommer i sin roll som VD bidra med viktig erfarenhet genom sin förståelse kring vårdens utmaningar och behov. Med sin struktur och sitt starka personliga ledarskap kommer han göra stor nytta nu när Bonliva ska ta nästa steg i sin tillväxtresa.  De senaste åren har organisationen vuxit mycket snabbt tack vare Teds ledarskap och jag känner en stor glädje över att få fortsätta jobba nära honom i sin nya roll på Bonliva.

 


 

För mer information, vänligen kontakta:

Jonathan Brandt

Operativ Chef Marknad, Bonliva