Månadens konsult januari: "Det bästa med mitt jobb är mötet med klienterna"

Månadens konsult är ett pris som delas ut till en konsult från Bonliva som gjort en särskilt god insats inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för januari tilldelas psykologen Benedicte Good.

Benedicte har sedan sin start på Bonliva arbetat på flera olika arbetsplatser och bidragit med sin kompetens där den behövts som allra mest. Hon har främst arbetat på ungdoms- och missbrukshem, där hennes insatser har varit avgörande för patienter och värdefulla för vårdgivaren. Hennes genuina engagemang för personer i stort behov av stöd gör henne till en fin medmänniska, men det är även den egenskapen som gör henne till en fantastisk psykolog med ett tydligt mål i sikte – att öka välmåendet för sina patienter. I samband med utmärkelsen Månadens konsult för januari 2020 passade vi på att ställa några frågor till Benedicte kring hennes yrkesval.

Vad fick dig att välja vårdyrket?

”Det var känslan av att vilja hjälpa andra. Den känslan har alltid varit väldig stark och har funnits med så länge jag kan minnas. I min familj är nästan alla lärare men det kändes inte rätt för mig, jag bara visste att jag ville jobba inom vården. Att försöka verka för ett bättre samhälle där fler människor får möjlighet att må bra har alltid varit en stark drivkraft för mig, både professionellt och privat. Utanför jobbet är jag engagerad i olika organisationer och projekt som verkar för att människor ska få ett bättre liv, bland annat HBTQ-rörelsen.”

Det bästa med mitt jobb är mötet med klienterna. Jag betraktar det som ett privilegium att få göra det jag gör.

Vad tycker du är det bästa med att vara psykolog?

 ”Det bästa med mitt jobb är mötet med klienterna. Jag betraktar det som ett privilegium att få göra det jag gör. När jag utreder så får jag reda på så otroligt mycket information om en person, till exempel från närstående, psykiatrin och socialtjänsten. Klienterna blir i dessa lägen väldigt utelämnade och det förtroendet vill jag förvalta så bra jag kan. Jag har haft otroligt fina möten med mina klienter och minns dem alla – alla möten och berättelser. Det är dessa möten och känslan av att göra något bra för andra som är höjdpunkten i mitt yrke. Tack vare en utredning eller behandlingsinsats kan jag i bästa fall bidra till att någon får det lite lättare och personen i fråga får en förbättrad förståelse kring det egna fungerandet.

 Hur är det att arbeta som konsult för Bonliva?

 ”Josephine Höök och jag kom i kontakt med varandra i slutet av 2016 men det var inte förrän i maj 2017 som jag tog mitt första uppdrag för Bonliva. Att jag över huvud taget kom i kontakt med Bonliva var mer eller mindre av en slump. Jag fick ett mejl av Josephine och lockades av möjligheten att få göra en utredning privat och svarade på mejlet helt förutsättningslöst.

Jag är så glad att jag tog det där första Bonliva-uppdraget, och har sedan dess aldrig känt ett behov av att titta åt ett annat håll eftersom jag har haft så otroligt bra kontakt med alla i psykologteamet. De som hjälper mig är så otroligt professionella och relationerna har över tid växt sig starka. Jag har under mina tre år som konsult rekommenderat många nära psykologvänner att ta kontakt med Bonliva, vilket helt klart är ett bevis på att jag trivs!”

 


Är du också intresserad av att jobba som bemanningspsykolog, bemanningssocionom eller med bemanning inom vård & skola? Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.