fbpx

Månadens konsult december: "Nyckelorden för mig är att få bota, stötta och trösta"

Månadens konsult är ett pris som delas ut till en konsult från Bonliva som gjort en skärskilt god insats inom vård, omsorg eller skola. Utmärkelsen för december 2019 tilldelas psykiatrisjuksköterskan Jaana Melle.

Gång på gång har vi imponerats över Jaanas insatser, som verkligen visar vad man kan åstadkomma som vårdkonsult. Hon har under sin tid på Bonliva varit på flera verksamheter och sprider gärna sin kunskap vidare till nya arbetsplatser. Jaana har både fått förtroendet att skola in nya sjuksköterskor på verksamheterna hon arbetat på och har som konsult bistått med att skapa nya rutiner samt introduktionsmaterial till flera olika avdelningar. Det sprids alltid energi i arbetslaget när hon är på plats och de problem hon står inför vänds snabbt till möjligheter med hjälp av en obotlig förbättringsglädje. I samband med utmärkelsen månadens konsult för december 2019 passade vi på att ställa några frågor till Janna kring hennes yrkesval.

Vad fick dig att välja vårdyrket?

”Möjligheten att varje dag få möta människor i situationer där jag får användning av min kunskap och kan hjälpa dem när de behöver det som mest. Patientmötet väcker en nyfikenhet i mig då varje enskilt fall är unikt, så på det sättet är mitt yrke också väldigt lärorikt”.

Nyckelorden för mig är att få bota, stötta och trösta.

Vad tycker du är det bästa med att vara psykiatrisjuksköterska?

”Nyckelorden för mig är att få bota, stötta och trösta. Man möter hela tiden nya utmaningar och trots min långa erfarenhet står utvecklingen i vården aldrig stilla. Vi tar ständigt del av ny forskning och därmed nya angreppssätt på utmaningarna i yrket. Det ger mig hopp trots att den psykiska ohälsan stiger i hela världen. Just psykiatrin är för mig ett väldigt intressant område där man kan göra mycket och förbättra livet för många”.

Hur är det att arbeta för Bonliva som bemanningssjuksköterska?

”Tidigare arbetade jag som verksamhetschef men för ca 18 månader sedan valde jag att börja arbeta som bemanningssjuksköterska. Trots att jag varit i kontakt med flera olika företag sedan dess har jag valt att stanna med Bonliva hela tiden. Det har fungerat otroligt bra och jag har en kontaktperson som är lyhörd, omtänksam och underbar på alla sätt och vis. En bra kontaktperson tycker jag är nyckeln till att man vill fortsätta som konsult, men också att jag kan påverka mitt schema och att variationen i arbetet är så stor. Ingen arbetsplats är den andra lik och jag har under min tid på Bonliva fått testa på olika typer av verksamheter. Man förväntas att göra lite mer som konsult inom bemanning samtidigt som man känner att man kan bidra, vara delaktig och bestämma mycket själv. Och så får man så mycket uppskattning!”.

 


Är du också intresserad av att jobba som bemanningssjuksköterska, bemanningsläkare eller med bemanning inom omsorg & skola? Vi är bemanningsföretaget som vill stimulera till ökat kunskapsutbyte och bidra till mervärden för alla som varje dag arbetar inom vår vård, omsorg och skola. Ni är vår tids hjältar och vår drivkraft ligger i att förbättra nordisk vård, omsorg och skola tillsammans. Vill du också kombinera din passion med arbete som konsult? Klicka för att läsa mer eller gör en intresseanmälan direkt i formuläret nedan.