fbpx

Bonliva ♥ Mentor Sverige

Bonliva är partner för Mentor Sverige

Tillsammans med Mentor Sverige vill Bonliva vara en brygga för unga till vuxenvärlden. Vi tror på idén att genom mentorskap stärka ungdomars självkänsla och ge dem kraft att växa när de behöver det som mest – under tonårstiden. Därför väljer vi att stötta Mentor Sverige som officiell partner.

Mentor Sverige är en ideell organisation som arbetar med ungdomar i åldern 13-17 år. De har som syfte att ge ungdomar självkänsla och framtidstro genom mentorprogram. Visionen är en värld där unga får växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt.

Vi ser stora möjligheter i den personliga utveckling som mentorskapet ger både ungdomarna och våra egna medarbetare.

– ”Vi är glada över att kunna bidra som en av Mentors partners. Utöver den stöttning vi ger Mentor i deras viktiga arbete genom vårt partnerskap, så ser vi stora möjligheter i den personliga utveckling som mentorskapet ger både ungdomarna och våra egna medarbetare. Vi ser fram mot många givande utbyten tillsammans med Mentor Sverige”, säger Ted Bergman, VD på Bonliva.

 

jobbmentor på skoltid

Utöver mentorskap erbjuder Mentor Sverige programmet Jobbmentor. Detta innebär att vuxna förebilder kommer ut till skolor för att inspirera och motivera ungdomar på högstadiet genom att berätta om sitt yrke. Bonlivas medarbetare har redan besökt ett flertal skolor och kommer under våren besöka totalt tio skolor runt om i Storstockholm. Målet är att upplysa om olika vägar att gå och yrken att välja mellan.

– ”Det är verkligen inspirerande att föra en dialog med ungdomar som snart ska in i arbetslivet men innan dess står i vägskälet inför gymnasievalet. En insikt jag tar med mig är att många av ungdomarna inte känner till vilka karriärmöjligheter som finns inom exempelvis vård och omsorg. Därför är Jobbmentor ett viktigt forum för att vidga vyerna. Genom att berätta om möjligheterna inom bemanning upplever också jag att vi inspirerar fler ungdomar till att söka sig mot vård- och omsorgsyrkena”, berättar en av Bonlivas jobbmentorer Gabriella Sadjak.

För att läsa mer om Mentor Sverige och deras olika projekt, klicka HÄR.