fbpx

Forma din framtid hos Bonliva

Aysun Yücel har gjort en resa över både nationsgränser, ansvarsområden och positioner. Nu jobbar hon som bolagsjurist och dataskyddsombud på Bonliva.– Det bästa med företaget är möjligheten att kunna förverkliga sina drömmar, säger hon.

Aysun kommer ursprungligen från Cypern, där hon både pluggat juridik och arbetat som jurist och föreläsare i juridik. Sverige fick hon upp ögonen för efter att ha studerat en masterutbildning i Lund.

– Jag fastnade direkt för Sverige och kände att jag ville flytta tillbaka efter att utbildningen var avklarad. När jag kom till Stockholm arbetade jag under en period på advokatbyrå samt ett stort läkemedelsföretag som avtalsjurist innan jag påbörjade min karriär på Bonliva.

Aysun blev kontaktad av en rekryteringsfirma, som tipsade om jobbet HR- och bemanningssupport. Det var framför allt Bonlivas vision som lockade Aysun.

– Bonliva har en tydlig vision att förbättra vård och omsorg, och det i kombination med att bolaget beskrevs som ambitiöst, tilltalade mig. Både rollen och kulturen lät lockande, och jag blev inte besviken när jag väl börjat.

Efter intervjuer började Aysun som HR- och bemanningssupport. I jobbet ingår att backa upp i konsulternas uppdrag samt stötta i kvalitetssäkring och rekryteringsprocesser – rollen är en viktig pusselbit för att se till att rätt personal, som läkare, psykologer och sjuksköterskor finns på rätt plats och kan förstärka där det som mest behövs.

I slutändan handlar det om att rädda liv genom att se till att vårdpersonalen får rätt förutsättningar att göra sitt jobb. Men hon hade vid det laget också en kandidatexamen från Cypern och en masterexamen från Lund, och tanken föddes därmed att utnyttja de förvärvade kunskaperna ytterligare.

I samma vända öppnade Stockholms Universitet en kompletteringsutbildning för utländska jurister. Hon bestämde sig för att ansöka för att även ta svensk juristexamen.

– Bonliva var väldigt öppna för vidareutbildning, så när jag kom med förslaget att gå kompletteringsutbildningen och samtidigt jobba kvar på företaget, så mottogs det mycket positivt, vilket såklart var jätteroligt.

Nu är Aysun alltså bolagsjurist och även dataskyddsombud, och trivs bra med både företaget och Sverige.

– Det bästa med Bonliva är att man verkligen känner sig delaktig i att förverkliga visionen om en mer jämlik och hållbar vård, omsorg och skola, och den starka sammanhållningen.

Sedan trivs jag väldigt bra med Sverige också. Jag träffade min fru här, som är svensk, så det har nog underlättat för en lyckad integration i det svenska samhället, avslutar hon.

För att söka rollen som HR- och bemanningssupport på Bonliva – klicka här.