Möt psykiatern Jan Ahlström

Vi är stolta över de konsulter som väljer att arbeta tillsammans med oss. En person som har arbetat på uppdrag via Bonliva i över två år är psykiatern Jan. Vi fick en pratstund med honom då han berättade om livet som konsult. Han passade även på att ge tips och råd till de som ännu inte har provat på konsultyrket.

Vad värdesätter du mest med att arbeta som konsult?

Handlingsfriheten, flexibiliteten och möjligheten att själv kunna bestämma över sitt arbete och inte känna sig låst i en anställning. Jag värdesätter även att få en lön som speglar ett fullgott arbete.

Det är helt klart kompetenshöjande att vara med om hur de olika verksamheterna arbetar och se att det finns flera olika lösningar på ett och samma problem.

På vilket sätt kan du utvecklas och bidra med din kompetens i rollen som konsult?

Att arbeta som konsult är att arbeta mot högre kvalitetsmål med det egna arbetet. Jag arbetar med betydligt högre krav på mig själv som hyrläkare och det förutsätter att man förkovrar sig i sitt arbete. En av utmaningarna med att vara konsult på olika arbetsplatser är att få möta och ta del av många olika kulturer. Det är helt klart kompetenshöjande att vara med om hur de olika verksamheterna arbetar och se att det finns flera olika lösningar på ett och samma problem. Just att arbeta på flera olika verksamheter är något jag uppskattat otroligt mycket.

Vilka tips eller råd kan du dela med dig av till sjukvårdspersonal som aldrig har arbetat som konsult tidigare?

Våga testa på arbetet som konsult och våga gärna testa en lite längre period för att komma in i verksamheten. Gå in prestigelöst i arbetet. Att hela tiden försöka tänka på att lösa uppgifter på ett ödmjukt sätt och utan prestige, har varit väldigt framgångsrikt. Det är även viktigt att sätta patienternas bästa framför allt och att bjuda till lite extra. Den erfarenheten det ger både avseende möjligheten till en förmånligare ersättning och kompetenshöjning är väldigt spännande och otroligt stimulerande.

Hur upplever du Bonliva som uppdragsgivare?

Ni är ambitiösa och följer upp såväl utfört arbete och arbetsvillkor på ett utmärkt sätt.

 

Är du psykiater och intresserad av livet som konsult? HÄR är teamet som arbetar tillsammans med Jan.