Sjuksköterskestudenten Rebecca tilldelas Queen Silvia Nursing Award

2017 års Queen Silvia Nursing Award har tilldelats 26-åriga Rebecca Eriksson från Röda Korsets högskola. Ett stipendium som kommer mottas under våren 2018 tillsammans med de tre andra nordiska sjuksköterskorna som bidragit med idéer för att förbättra vård och omsorg för äldre. Stipendiet omfattar 50 000 kronor samt deltagande i ett individanpassat internship inom vård- och omsorgssektorn hos svenska och internationella partners.

Stipendiet delas årligen ut till en student som bidrar med en idé som kan förbättra vård och omsorg av äldre. I år genererade stipendiet över 250 idéer från sjuksköterskestudenter runt om i Sverige, och över 1000 idéer från de fyra nordiska länderna tillsammans. Idéerna har kontinuerligt utvärderats av studenterna själva, och en slutgiltig bedömning gjordes av en jury bestående av partners från vård och omsorg.

Vi på Bonliva medverkade i juryn tillsammans med Aleris, Johanniterorden, Medicover, Essity, Vårdförbundet, Elekta, Eli Lilly and Company, Nordnet, Stiftelsen Silviahemmet och Svenska sjuksköterskeförening, och röstade fram Rebeccas idé. En idé om en eltandborste speciellt framtagen för demenssjuka, som med anpassad ergonomi, design och teknik underlättar både omvårdsarbetet och den enskildes vardag. Stipendiet har grundats av SCI & Forum för Elderly Care som aktivt arbetar med att främja utvecklingen av svensk äldre- och demensvård. Till exempel genom stipendiet Queen Silvia Nursing Award.

Vi tackar Queen Silvia Award för förtroendet och för det betydelsefulla arbetet som görs för sjuksköterskestudenter samt äldre- och demensvård.

Kanske har du redan en idé som kan förbättra för äldre – och demensvård eller också vill stödja detta viktiga område? Läs gärna mer om Queen Silvia Nursing Award här.