BONLIVA I SAMARBETE MED QUEEN SILVIA NURSING AWARD

qsna

Vi är väldigt stolta och glada att få berätta om vårt nya samarbete med en organisation vars arbete ligger oss varmt om hjärtat. Queen Silvia Nursing Award är ett stipendium vars syfte är att öka attraktionskraften och möjligheten för sjuksköterskestudenter att bidra med idéer och förslag inom äldre- och demensomsorgen där vården idag står inför stora utmaningar. QSNA instiftades som en födelsedagspresent till H.M. Drottning Silvia år 2013, för att skapa förutsättningar för en långsiktig förbättring inom vård och omsorg, med särskilt fokus på äldre och demenssjuka.

Varje år har sjuksköterskestudenter i Sverige möjlighet att inkomma med idéer som därefter nomineras vidare och en lycklig vinnare får motta stipendiet från Drottning Silvia. Utöver detta får sjuksköterskorna även ett specialutformat internship under ett år där de får möjlighet att möta partners till QSNA, aktörer inom vården som arbetar mot en förbättrad vårdsituation i Sverige.

För oss på Bonliva är våra sjuksköterskor oerhört viktiga, och vi vill tillsammans med QSNA betona hur viktig sjuksköterskeutbildningen är och se till att studenterna får den uppmärksam dem förtjänar. Vi vill därför uppmana alla våra konsulter som känner någon som studerar till sjuksköterska att informera om organisationen och stipendiet, för vi tror att det finns så otroligt många bra idéer som förtjänar all uppmärksamhet.

Gå gärna in och läs mer på www.queensilvianursingaward.se för att se hur man ansöker och läs mer om vårt samarbete.

På bilden ser ni förra årets stipendiater och vi ser fram emot att som representant i juryn utse årets sjuksköterskestipendiater här i december!

Tillsammans kan vi göra svensk sjukvård ännu bättre, för en mer jämlik vård och omsorg.

Foto: Yanan Li