Möt vår första psykologkonsult

För ungefär ett år sedan började vi bemanna med psykologer och vi tog en pratstund med vår allra första psykologkonsult, David Thorin Hedblom.

VARFÖR VALDE DU ATT UTBILDA DIG TILL PSYKOLOG?

– Det var spännande att läsa om människans inre och jag blev intresserad direkt från gymnasiet då jag började läsa böcker kring psykologi. På den vägen är det!

VAD VÄRDESÄTTER DU PÅ EN ARBETSPLATS OCH HOS EN ARBETSGIVARE?

– Jag värdesätter kollegorna väldigt mycket. Det är viktigt att man kan prata om både jobbrelaterade, men också personliga saker med sina kollgor, då känns jobbet så mycket mer givande och roligt. Jag värdesätter också tillgänglighet, professionellt bemötande, servicekänsla samt ett personligt bemötande från en arbetsgivare och att det finns tydliga strukturer på arbetsplatsen och möjligheten att få fatta egna beslut och arbeta självständigt.

VARFÖR VALDE DU ATT ARBETA PÅ ETT BEMANNINGSFÖRETAG?

– Främst för att få fler möjligheter, större bredd i arbetsuppgifter och mer frihet.

VAD HAR VARIT MEST POSITIVT MED ATT ARBETA HOS BONLIVA?

– Det personliga bemötandet. Jag känner mig väldigt respekterad och betydelsefull som psykolog hos Bonliva och upplever att jag får mycket god service. Det har också hittills alltid varit ett gott samarbete mellan uppdragsgivarna, Bonliva och mig som konsult. Det känns tryggt och meningsfullt och skapar mycket arbetsglädje.

VAD SKULLE DU VILJA GE FÖR TIPS ELLER RÅD TILL EN PERSON SOM ÄR INTRESSERAD AV ATT BÖRJA ARBETA SOM KONSULT?

– Om man känner att man är flexibel som person, gillar utmaningar och är öppen för förändringar så ska man nog bara ta steget utan att tänka för mycket. Man kan vara tveksam till att börja arbeta som konsult av många skäl. Min erfarenhet är däremot att mycket av osäkerheten och tvivlen innan lägger sig när man väl har kommit in i rollen och kanske inser att arbetet som konsult inte skiljer sig så mycket från en traditionell anställning som man trodde.

 NÄMN EN PERSON SOM YRKESMÄSSIGT HAR BETYTT MYCKET FÖR DIG, ELLER SOM VARIT EN FÖREBILD PÅ NÅGOT SÄTT?

– En av mina lärare i intervjumetodik har betytt mycket för mig. Han lärde mig att lita på människomötet, att lyssna på människor förutsättningslöst och acceptera att man inte har svar på allt.

VAD KAN DU INTE LEVA UTAN?

– Löpning och kaffe!

VAD I DITT LIV GÖR DIG MEST TACKSAM?

– Jag är tacksam för att ha två underbara barn. Jag är också mycket tacksam över att ha skogen med vatten runt hörnet där jag bor som jag kan promenera och jogga i.

NÄMN NÅGOT SOM MÅNGA INTE VET OM DIG?

– Jag har sjungit och dansat i en kinesisk TV-show!

OM DU KUNDE VAKNA UPP IMORGON MED EN NY EGENSKAP ELLER FÄRDIGHET, VAD SKULLE DU VÄLJA?

– Då hade jag velat kunna spela piano, obehindrat!

HUR KÄNNS DET ATT DU ÄR DEN FÖRSTA PSYKOLOGEN SOM BÖRJADE ARBETA HOS BONLIVA?

– Det känns lite overkligt. Det är ett privilegium att få vara med i den här nystartade delen av Bonliva. Det är fortfarande spännande och jag är väldigt tacksam för alla möjligheter vårt samarbete ger. Det har förändrat mitt liv till det bättre.

 

Varmt tack för pratstunden David. Vi är tacksamma för förtroendet och glada att just du är med oss!